Ons nieuwe interactieplatform MijnSN is gelanceerd! Log in als lid en ontdek het nu!

Opdrachtgevers gezocht voor nieuwe data trainees van Samenwerking Noord

Wil je in jouw organisatie een slag maken met datagedreven werken en tegelijk jong, goed opgeleid talent een mooie kans bieden? Sinds vorig jaar heeft Samenwerking Noord het Certified Data Traineeship dat een goede start heeft gemaakt. Zowel de trainees als de opdrachtgevers zijn heel blij met dit succes. In dit Samenwerking Noord programma wordt samengewerkt met de IT Academy van de Hanze als opleider en met ons lid YER dat de werving verzorgt en de trainees aanstelt als werknemer.

Gedurende het 2-jarige programma rouleren de trainees steeds voor een periode van 8 maanden langs een drietal van onze leden. Zo maken ze kennis met meerdere werkgevers en kunnen de deelnemende organisatie met meerdere trainees aan de slag.

Beschikbare kandidaten
Inmiddels is weer een sterke, nieuwe groep van trainees geworven die graag in het Noordelijke netwerk aan de slag willen gaan. Stuk voor stuk zijn ze door de selectie gekomen vanwege hun sterke data-achtergrond en hun competentieprofiel. Dit zijn de kandidaten voor wie we vanaf september opdrachtgevers zoeken.


Lennart Derksen – BSc Creative Technology
“Ik heb gekozen voor het data traineeship omdat tijdens mijn studie uitgebreid heb gewerkt met data in projecten en stages, waarbij ik Python, SQL en Test Automation heb gebruikt. Ik heb een leidende rol gehad bij deze data-gerelateerde taken, wat mijn interesse heeft versterkt om mij verder te ontwikkelen in dit vakgebied”.


Hielke Hoekstra – BSc Theoretische Natuurkunde + MSc Biomedische Technologie
“Ik heb gekozen voor het data traineeship vanwege mijn academische achtergrond in natuurkunde en engineering, mijn sterke begrip van statistiek en machine learning. Ik beschik over goede programmeervaardigheden in Python en Matlab. Graag wil ik mijn ervaring met het helder communiceren van ideeën en mijn analytische vaardigheden in het Noorden in de praktijk brengen”.


Kenneth Muller
BSc + MSc Artifial Intelligence
“Ik heb gekozen voor een carrière binnen de datawereld, omdat ik richting het einde van mijn master veel AI-gerelateerde vaardigheden heb aangeleerd. Ik ben leergierig, geïnteresseerd in nieuwe uitdagingen en klaar om mijn volgende professionele stap te zetten”.


Nicole Pruijssers – BSc Biologie + MSc Biomedical Sciences
“Ik heb gekozen voor het traineeship om ruime ervaring op te doen in de wereld van data science. Omdat ik geloof in de onbenutte waarde en vooruitgang in dit veld, de uitdagingen en de mogelijkheden voor nieuwe methodes en oplossingen. Ik ben op zoek naar de positieve impact die mijn werk kan hebben op de maatschappij.


Jente Joosten – BSc Natuurkunde + MSc Natuurkunde + MSc Energy and Environmental Sciences
“Ik heb voor het data traineeship gekozen omdat mijn achtergrond in natuurkunde en Energy and Environmental sciences mij heeft geleerd om aan praktische, toepasbare projecten te werken. Mijn ervaring bij Royal Wagenborg, waar ik met Python data analyseerde om de relatie tussen snelheid en brandstofverbruik van schepen te begrijpen, heeft mijn interesse in data-analyse en programmeren versterkt”.


Siebrant Hendriks – BSc Moleculaire Biologie + Minor Bio-Informatica
“Ik heb gekozen voor het data traineeship vanwege mijn enthousiasme over het analyseren van data. Binnen mijn opleiding heb ik al veel ervaring opgedaan met analyseren van grote datasets, maar ook met het programmeren van software. Ik ben nieuwsgierig, communicatief en klaar om volgende stap te zetten”.

Follow up
Ben je geïnteresseerd om met hen aan de slag te gaan en wil je meer weten over het data traineeship, neem dan snel contact op met een van onze projectleiders Mart Damhuis (06 57361478) of Jesse Zwager (06 51635987) of via traineeship@samenwerkingnoord.nl

Meer informatie over het traineeship is hier te vinden.