‘Mix and match’ strategiedag levert veel concrete plannen op

Op donderdag 5 september had onze jaarlijkse strategiebijeenkomst plaats in de indrukwekkende skylounge van Watertoren West in Groningen. Met nieuwe en vertrouwde gezichten, interactieve werkvormen en inspirerende gesprekken, werd het een succesvolle middag. Het centrale thema was ‘mix en match’ – hoe kunnen we nog meer cross sectoraal samenwerken en kennis delen?

Hoofdfoto: Machiel van der Schaaf, voorzitter van de ledenraad, opende de middag.

Zoals elk jaar markeert deze dag de start van het jaarplanproces. Dit keer waren alle sectorvoorzitters en kennisnetwerkvoorzitters uitgenodigd om hun input te geven. Voor verschillende sectorvoorzitters, bijvoorbeeld die van de sectoren Overheden en Woningcorporaties, was dit hun eerste deelname. Ook bij de kennisnetwerkvoorzitters zagen we veel nieuwe gezichten, mede door de komst van vier nieuwe netwerken (Architecten, Jong SN, Lean en het CIO-netwerk). Ook twee MijnSN-ambassadeurs namen deel zodat ieder mee kon denken over de integratie van ons nieuwe interactie- en samenwerkingsplatform binnen de huidige en toekomstige activiteiten.

De dag startte met een leuke werkvorm, die positief werd ervaren: de kennismakingsbingo*. Hierbij gingen ruim 30 deelnemers in een half uur tijd met zo veel mogelijk collega’s in gesprek om een volle bingokaart te krijgen. Zodoende kwam je er niet alleen achter iemands naam en functie, maar ontdekte je ook andere bijzonderheden over hobby’s, huisdieren en lievelingseten.

Vervolgens hielden alle sectoren en kennisnetwerken een korte pitch waarmee ze zich aan elkaar voorstelden. Na deze kennismaking volgde een drietal ‘mix & match’- rondes, met de opdracht om na te denken over gemeenschappelijke onderwerpen en concrete activiteiten. Door loting ontstonden steeds willekeurige combinaties van sectoren en/of kennisnetwerken en/of MijnSN. Na elke ronde presenteerden de gekoppelde collega’s hun ideeën, zoals het organiseren van een hackathon of een rondleiding, of het delen van heel specifieke kennis over overheidsvisie op AI.

De komende maanden zullen de sectoren en kennisnetwerken hun plannen voor 2025 verder uitwerken zodat ze plek krijgen in het jaarplan 2025. Ook zullen we MijnSN inzetten voor een brede consultatie van de collega’s uit ons netwerk.

*Programmamanager Albina Koolhof-Vitochina plaatst op MijnSN de templates van de kennismakingsbingo, een leuke werkvorm om zelf ook eens te gebruiken

Foto’s: Mix and match leverde steeds nieuwe combinaties en veel mooie ideeën