Hanze studenten onderzoeken kansen van MBO-traineeship

Een groep van 6 studenten van de opleiding Bedrijfskunde van de Hanzehogeschool helpt ons om te onderzoeken of het samen ontwikkelen van een traineeship voor MBO studenten binnen Samenwerking Noord kansen biedt.

De krapte op de Noordelijke IT-arbeidsmarkt vraagt om een gezamenlijke aanpak tussen onderwijsinstellingen en werkgevers. Binnen Samenwerking Noord ontwikkelen we momenteel een traineeship voor data professionals gericht op HBO en WO-afgestudeerden. Het idee is dat de talenten 3 keer een periode van 8 maanden doorbrengen bij een van onze ledenorganisaties.

Ook voor MBO-talenten zouden we dit kunnen ontwikkelen. Het studententeam van de Hanzehogeschool onderzoekt de haalbaarheid van een dergelijk programma, zowel vanuit het perspectief van de studenten als dat van de potentiële werkgevers.

Luc Bergman, Twan Postma Renate Veldman, Rik Jonker, Iris Daleman en Luc Molema (v.l.n.r.) gaan de komende maanden het veld in. Sta je open voor een gesprek over het MBO-traineeship, laat het dan weten aan programmamanager Wijnand Aalderink (06) 53704821.