Ervaringsverhaal Angela Meijering

Angela Meijering, systeembeheerder werkplekbeheer van de RDW, werkt in het kader van mobiliteit een half jaar bij DUO. En het bevalt haar uitstekend.“Het is een mooie kans om mijzelf te ontwikkelen” , zegt Angela die sinds begin december bij DUO zit. “Ik doe bij DUO zogenaamde derdelijns werkplekgerelateerde werkzaamheden, zoals het beheer van het besturingssysteem op de werkplekken, de uitrol van applicaties en het onderzoeken en oplossen van complexe incidenten. Incidenten die ik niet kan oplossen bespreek ik met mijn collega’s, daarnaast ben ik samen met een collega ‘beheerder van de week’. Dat houdt in dat de vragen die binnen komen aan ons gesteld kunnen worden en de helpdesk kan ook een beroep op ons doen. Wij zijn op die momenten het aanspreekpunt voor de afdeling.”

Verschillen
“De sfeer is vergelijkbaar als met die van de RDW. Wat erg mooi is dat ze in dit nieuwe DUO gebouw het werken met flexplekken al helemaal hebben ingevoerd. Als er geen plek is bij je collega’s, dan moet je ergens anders op de afdeling gaan zitten, of zelfs op een andere etage. Een ander verschil is dat je hier absoluut niet op je werkplek mag eten. Je moet hiervoor naar de pantry. Dit is best wel goed, zo kom je tenminste even achter je bureau weg. Men maakt hier veel gebruik van de Office Communicator, zo kun je zien of iemand aanwezig is of bijvoorbeeld in overleg zit. Dit werkt veel beter dan mail omdat deze communicatie sneller gaat. Als iemand offline is dan weet je mijn collega is er niet en dan kun je alsnog een mail sturen. Ook vullen de meeste collega’s hun locatie van de werkplek in, zodat je weet op welke etage en welk deel van het gebouw die persoon zit. Ik merk hierdoor dat er veel minder mailverkeer is. Wat ik wel lastig vind is dat ik nog steeds geen toegangspas heb. Hierdoor moet ik mij elke dag legitimeren en krijg ik een leenpas. Dit gaat bij de RDW wel sneller”

Mobiliteit
Angela werkt in het kader van de noordelijke samenwerking tot en met juni bij DUO. Daarna komt zij gewoon weer op haar ‘oude stek’ bij de RDW. De uitwisseling bevalt haar uitstekend. “Doordat de RDW nog niet helemaal over is naar flexplekken kan ik mijn ervaringen meenemen en kunnen we hier misschien wel wat mee bij de RDW. Bij DUO zijn ze nog bezig met het goed in elkaar zetten van het patchmanagement voor de werkplekken. In overleg met Erik Volkerijk heb ik onze handleiding/documentatie door mijn DUO collega’s laten lezen. Hier hadden ze waarschijnlijk wel wat aan. Ook zijn ze hier nog niet zo lang bezig met SCCM en ik heb ze het een en ander verteld over hoe wij hiermee werken. Dit is dus een prachtige manier om kennis en ervaring uit te wisselen. Ik kijk regelmatig even via Ruit op het RDW intranet. Zo blijf ik dus toch een beetje op de hoogte van wat er allemaal speelt bij de RDW. Ik kan alleen maar andere collega’s ook aanraden eens zo’n uitstapje te maken.”