Ervaringsverhaal: Alexander Bosma – Functioneel Tester bij DUO

Begin dit voorjaar heb ik dan eindelijk de stap gezet om met Dick Reuderink (vakgroep manager) te gaan overleggen over een uitstap naar het CJIB. Een stap waarover ik erg lang nagedacht heb en welke mij toch zeker wel enige moeite heeft gekost. Ik had het altijd erg naar mijn zin bij DUO, had leuke collega’s en zat op een  leuke testklus bij het uitdagende project Facet, waar ik nog lang niet uitgekeken was! Toch had ik het idee dat het tijd was om eens ergens anders te gaan kijken.

Gelukkig werd mijn voorstel positief ontvangen door Dick en heeft hij voor mij de verbinding gelegd met het CJIB. Na mijn intakegesprek duurde het nog wel enige tijd voordat ik daar beginnen kon. Medio september ben ik dan ook begonnen aan de Westerstate in Leeuwarden. Een mooi ‘glazen’ gebouw welke net als DUO open werkplekken heeft. Wat mij hier direct opviel waren de grote monitoren die her en der hingen met daarop de status van de verschillende projecten en de productie incidenten.

Erg leuk was het om veel oud collega’s te ontmoeten die eens gedetacheerd waren geweest bij DUO en nu ook bij het CJIB aan de slag zijn. Zelf ben ik nu als tester ingezet op het zakenregister. Dit register bevat (straf-)zaken met bijbehorende boetes die uitstaan en de stappen die gezet moeten worden tot het innen van het geld.

De eerste twee weken waren zeer intensief. Nieuwe mensen, andere tooling en andere materie. Dit zorgde er dan ook voor dat ik ’s avonds nergens meer voor te porren was en vroeg onder de wol lag. Inmiddels zijn we een aantal weken verder en heb ik mijn draai wel redelijk gevonden. De tooling heb ik inmiddels aardig onder de knie, maar de materie is nog steeds erg lastig. Van collega’s hoor ik dan ook geregeld dat ze pas na een half jaar het gevoel hadden enige grip op de zaak te hebben.

Verder is het erg leuk om eens bij een ander bedrijf te kijken. Op heel veel vlakken zie je de overeenkomsten maar her en der toch ook wel de verschillen. Soms positief maar ook wel negatief. Ik merk aan mijzelf dat ik deze verandering en prikkels leuk vind en het mij weer een stimuleert en uitdaagt.