Eerste Noorderlink Hackathon over slimme mobiliteit

Noorderlink organiseert op maandag 24 oktober een hackathon met als thema interne en externe mobiliteit. Het doel van de hackathon, die plaatsvindt bij de Veiligheidsregio Groningen, is om de mobiliteit onder medewerkers van de bij Noorderlink aangesloten organisaties te verbeteren.  

‘De interne en externe mobiliteit is kleiner dan gewenst, onder andere door regelgeving in de arbeidsrechtelijke en arbeidsvoorwaardelijke sfeer’, zo omschrijft Noorderlink de aanleiding voor de hackathon. ‘Maar soms blijken er wel wegen te zijn om, met wat inventiviteit en natuurlijk binnen de grenzen van de wet, de regels te omzeilen. Payrollers en detacheerders verdienen bijvoorbeeld hun brood met dit principe. Doel van de hackathon is om dergelijke slimme constructies te bedenken en beschrijven die in het belang van Noorderlink-organisaties en -medewerkers zouden kunnen worden ingezet.’

Ideeën zijn welkom
Een Hackathon begint bij een goed idee. Iedereen kan een goed idee op het gebied van Slimme Mobiliteit inbrengen voor deze hackathon (op voorwaarde dat je er zelf ook bent om het idee te pitchen en deel te nemen aan de hackathon).

Deelname verschillende domeinen
Volgens de organisatie kan de hackathon alleen succesvol zijn wanneer er verschillende perspectieven bij elkaar komen om de best mogelijke uitwerking van het idee te bepalen. Er wordt daarom gehoopt dat er zich uiteenlopende experts aandienen:  juristen met verstand van het arbeidsrecht en CAO’s, P&O’ers met verstand van ontwikkelprogramma’s, opleidingsdeskundigen en coaches en leidinggevenden met kennis van persoonlijke ontwikkeling en praktische ervaring met talent management.

Prijzen
De aanwezige vakbekwame jury zal aan het eind van de dag een prijs uitreiken aan het beste idee. Er zal ook een publieksprijs zijn en uiteraard staat het ieder team vrij om na afloop van de hackathon vervolg te geven aan hun uitgewerkte idee, binnen hun organisaties.

Ga voor meer informatie en om je op te geven naar de website van Noorderlink.