Agile congres sessies ‘Agile en Teams’

Koffie game
Samenwerken gaat beter onder het genot van een lekker bakkie koffie! In deze game ben je als team verantwoordelijk voor de koffie binnen de organisatie. Er zijn veel verschillende belanghebbenden. Tijdens dit spel leer je hoe je maximaal businesswaarde kunt leveren en de stakeholders tevreden houdt.

Organisatie: DUO (Arjen Wassink en Jelger Haanstra)

 

Continuous Delivery binnen DUO
Een live-demonstratie van het Continuous Delivery Platform van DUO.
Het aanmaken van een omgeving met daarin meerdere JBoss-applicatieservers, database-schemas en het toevoegen van Nginx. Het laden van testdata in databases. Met daarbij achtergrondinformatie over: de ontwikkeling en onderdelen van het platform. Hoe is de migratie van IBM Websphere Application Server naar Jboss EAP uitgevoerd?  Welke uitdagingen kwamen wij tegen bij het opzetten van dit platform (Lessons learned). Hoe beheren we dit platform, traditioneel beheer vs devOps. Hoe is de monitoring en logging geregeld? Hoe ziet de toekomst eruit van dit platform?

Organisatie: DUO-Martijn Straatman (DevOps engineer)

 

Agile/DevOps myth busters
Steeds meer organisaties hebben de kracht van Agile (en DevOps) onderkend en ook ondervonden. In de markt wordt veel geschreven en gesproken over beide termen: daar komen vaak gedurfde en ongenuanceerde uitspraken aan te pas. Uitspraken over wat het is (en niet is) en nog meer gedurfde uitspraken over wat er bereikt kan worden. Kunnen we hype van realiteit scheiden? In deze interactieve sessie gaan Erik Buitenhuis (Agile Expert) en Dick van der Sar (Thought leader DevOps) in op de zin en de onzin van verschillende uitspraken en claims op het gebied van Agile en DevOps en de rol van beide binnen organisaties.

Organisatie: ATOS- Erik Buitenhuis (Agile Expert) en Dick van der Sar (Thought leader DevOps)

 

Plezier en resultaat op de werkvloer bij SNN
SNN is verkozen tot beste werkgever van het jaar binnen de overheid! De manier van samenwerken, eigen verantwoordelijkheid, en dienend leiderschap dragen bij aan het plezier en resultaat op de werkvloer. In deze workshop vertelt SNN hoe haar visie op organisatie ontwikkeling is, hoe ze SCRUM toepassen als methodiek, en de ups en downs van deze verandering.

Organisatie: Project Teamwork en SNN