Update coronavirus en maatregelen omtrent onze events.

Agile congres sessies ‘Agile en Business’

Business aan het stuur dankzij een Agile organisatie
Bij veel organisaties blijft het Agile werken beperkt tot de IT afdeling. Wil je als organisatie echt de voordelen krijgen van Agile werken dan kan dit niet zonder de Business. Het thema van dit congres is “From Agile IT to Agile Business”. Tijdens deze sessie laten we zien hoe we bij DUO tot een Agile Business zijn gekomen, gepresenteerd vanuit de Business, met een Business Manager en een Business Change Manager aan het woord.

Organisatie: DUO

 

Portfoliomanagement als enabler voor een wendbare Agile omgeving, hoe doe je dat?
Waar scrumteams zorgen voor stabiliteit en voorspelbaarheid brengt Portfoliomanagement de gewenste wendbaarheid in de besturing van de stroom van veranderingen. In deze interactieve workshop verkennen wij met u hoe de ‘business’ de regie kan voeren over alle veranderingen op een manier die de nodige wendbaarheid gaat opleveren. Met wie, aan welke tafel worden de besluiten genomen, welk besluitvormingsproces is daarbij leidend en wat verwachten we van de betrokken managers? Ofwel: wendbaar besturen, hoe doe je dat met Portfoliomanagement?

Organisatie: Arlande-Jan Bloem, Herman van den Dungen en Anjo Grakist

 

Backlog challenge-workshop
‘In den Beginne was er een Product Backlog’. Dat is ongeveer het enige handvat dat Scrum je geeft. In deze workshop ervaren de deelnemers dat het opstellen van een product backlog niet moeilijk hoeft te zijn en niet lang hoeft te duren. Er wordt aangetoond hoe visuele artefacten helpen bij het snel creëren van user stories en de deelnemers worden uitgedaagd om op basis van een gegeven case een start te maken met een zo compleet mogelijke backlog.

Organisatie: Quintor- Jan Willem Omlo

 

Praktijkvoorbeeld: Van visie naar realisatie
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (de business) en DICTU als IT-partij presenteren hoe zij hun samenwerking hebben ontwikkeld van waterval naar DevOps met behulp van Agile-scrum,  welke productontwikkeling zij hiermee al hebben gerealiseerd en nog gaan realiseren.

Organisatie: RVO en DICTU-Salo de Feijter (RVO) en Wilte Clobus (DICTU)


De workshop met de meest toegevoegde waarde. Heb lef, laat los!
Houdt u vast aan de traditionele manier van werken, wilt u van te voren precies weten waar u aan toe bent, bent u een control freak? Dan is deze workshop niets voor u. Kunt u planningen loslaten, vertrouwen op het team, en keuzes maken obv toegevoegde waarde? Dan nodigen wij u graag uit! Durf los te laten en ervaar de verandering….

Organisatie: Project Teamwork

 

Obeya room
Het besturen van een Agile organisatie met 50 DevOps Teams met grote autonomie is een hele uitdaging. Hoe hou ik als management zicht op de prioriteiten van de klanten in combinatie met mijn eigen programma’s en projecten? Obeya is een visuele manier om hier grip op te krijgen.

Organisatie: Quint

 

Digitalisering CJIB
Drie jaar geleden is bij het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) het programma Digitalisering gestart. Het programma is als ‘startup’ neergezet: klein beginnen en resultaat laten zien. Met de Agile Scrum methodiek als aanpak heeft het programma stap voor stap met succes mijlpalen weten te bereiken. Dit heeft geresulteerd in een Lean en Agile aanpak door het hele programma heen. Met meer dan 40 implementaties alleen dit jaar al is een kortcyclische innovatiemachine neergezet die inmiddels een aanzienlijk deel van de totale portfolio voor haar rekening neemt.

Organisatie: CJIB