HR Analytics Werk- en leersessie: Datagedreven HR-beleid

Terug naar agenda
Wissen
Veelgestelde vragen

Waarom wordt er een factuuradres gevraagd? Wie ontvangt de tickets na reserveren? Wat zijn ledentickets?

Afmelden

Afmelden voor een event kan door te mailen naar events@samenwerkingnoord.nl, minimaal 24 uur van tevoren.

Indien je je niet tijdig afmeldt, volgt er een factuur ter waarde van het niet-ledenticket (let op: alleen van toepassing indien er wordt gewerkt met ledentickets en niet-ledentickets).

Legenda


10 november

13.00 – 15.00 uur

Wil je je HR-beleid een boost geven en HR data beter benutten? Kom dan naar de werk- en leersessie HR Analytics op 10 november!

Beschrijving

Vanuit praktijksituaties bij Gasunie (door Ron Klingenberg) en provincie Groningen (door Louis Witte) gaan wij in gesprek hoe je vanuit bestaande HR data rond verzuim, verloop, formatie en medewerkerstevredenheid de stap zet naar datagedreven HR-beleid. Hierbij kun je uiteraard je eigen praktijksituatie inbrengen!

HR Analytics, wat is het ook alweer?

HR Analytics heeft de toekomst! HR Analytics biedt handvatten voor het meetbaar maken en interpreteren van data en het vormgeven van HR-beleid van een organisatie op basis van deze data. De rol van HR is de laatste jaren aan het veranderen: meer partner in business, ook op strategisch niveau. Daarnaast zien we een ontwikkeling naar meer ‘datagedreven’ activiteiten. In toenemende mate is er informatie beschikbaar en ook nodig waardoor we steeds meer trends en patronen in organisatiebewegingen kunnen ontdekken. Deze trends en patronen kunnen we benutten als basis om voorspellingen te doen over wat er gaat gebeuren op HR-beleid en aanpalende gebieden. En we zijn steeds beter in staat hierop actief beleid te ontwikkelen. Een kans voor HR om de kwaliteit van initiatieven en adviezen te verbeteren op grond van objectieve data.

Kennisnetwerk HR Analytics: Met elkaar kennis delen

Basisidee van het Kennisnetwerk HR Analytics is ‘leren door te doen’. Ons doel is om kennis en ervaringen rond HR Analytics met elkaar te delen en van elkaar te leren door bijvoorbeeld inspirerende voorbeelden uit de praktijk/best practices met elkaar te bespreken.

Het HR Analytics Kennisnetwerk is een initiatief van Samenwerking Noord, Noorderlink en NVP.

Extra informatie
Ticket

Gratis ticket

Event Details

Event Details

Aanmelden
Aanmelden kan tot en met 8 november

Maximaal 25 deelnemers

Datum: 10 november 2021

Aanvangstijd: 13:00 CET

Eindtijd: 15:00 CET

Locatie: Gasunie, Concourslaan 17, 9727 KC Groningen

Ledentickets en niet-ledentickets
In het geval er wordt gewerkt met ledentickets en niet-ledentickets; indien je werkt bij een organisatie die lid is van Samenwerking Noord, kom je in aanmerking voor een ledenticket. We controleren dit aan de hand van je zakelijke e-mailadres. Na de controle ontvang je de tickets per mail. De tickets worden bij aanvang van het event gescand door Samenwerking Noord. Bij afwezigheid zonder afmelding wordt er een factuur gestuurd naar de organisatie waar je werkt, ter waarde van het niet-ledenticket.