Ons nieuwe interactieplatform Mijn SN is gelanceerd! Log in als lid en ontdek het nu!

Digitaal Samenwerken: de zoektocht van het Alfa-college naar grip op informatiebeveiliging in de organisatie

Terug naar agenda

Dit event is volgeboekt of al geweest. Omdat wij events met 20% overboeken, hanteren wij geen wachtlijsten. Annuleringen zorgen er soms wel voor dat er weer plekken beschikbaar komen. Houd daarom deze pagina in de gaten.

Mail ontvangen wanneer er weer tickets beschikbaar zijn?

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Info

Via onderstaande links kunnen we je verder helpen als je vragen hebt over events.

Legenda

Terug naar agenda


3 oktober

Euroborg

15:00 – 18.00 uur

Richard (Functioneel specialist MS365) en Jaap (Hoofd Functioneel beheer) van het Alfa-college delen hun verhaal over informatiebeveiliging in het onderwijs. Zij beschrijven hoe zij na een aantal incidenten MFA hebben toegepast om de identiteit en de gegevens van hun gebruikers te beschermen. Zij presenteren ook de CIS Controls, een reeks van 18 best practices voor cybersecurity, die zij willen gaan hanteren om hun informatiebeveiliging te optimaliseren en te ordenen. Zij zijn benieuwd naar de ervaringen van de deelnemers in het gebruik van de CIS controls, zodat we van elkaar kunnen leren.

Beschrijving

Informatiebeveiliging is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden, zeker in het onderwijs. Hoe zorg je ervoor dat de identiteit en de gegevens van je studenten en medewerkers goed beschermd zijn tegen cyberaanvallen? Hoe houd je je organisatie up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen en best practices op dit gebied? En welke methodes/kaders helpen om grip te krijgen en structuur aan te brengen? Dit zijn vragen waar Richard en Jaap zich binnen het functioneel beheerteam dagelijks mee bezighouden bij het Alfa-college. Zij nemen jullie mee in hun continue ontwikkeling op het gebied van informatiebeveiliging binnen hun instelling.  

Zij vertellen over de incidenten die hen hebben aangezet tot het versneld invoeren van MFA (Multi-Factor Authentication) voor studenten en medewerkers. Zij kijken terug op de implementatie van MFA en delen hun geleerde lessen.  De wereld staat niet stil en kwaadwillenden zijn constant op zoek naar manieren om instanties aan te vallen. Met succes, zoals we in de media geregeld voorbij zien komen. Alleen MFA implementatie is niet voldoende, maar wat nog meer en vooral wat eerst? Hoe krijgen we de informatiebeveiliging op een hoger niveau? 

Tijdens de zoektocht naar de antwoorden op deze vragen, kwamen ze uit op de CIS Controls. Dit is een set van 18 best practices die je kunt gebruiken om je cybersecurity te versterken 

Zij nodigen jullie uit om mee te denken, vragen te stellen, en feedback te geven. Zij zijn ook benieuwd naar jullie eigen ervaringen met informatiebeveiliging en of jullie ook gebruik maken of willen maken van de CIS Controls. Zo kunnen we samen leren van elkaar en onze informatiebeveiliging verbeteren.

Programma 

14:30 Inloop 

15:00 Opening  

15:05 Deel I Jaap Boonstra & Richard ten Klooster

15:50 Pauze 

16:05 Deel II Jaap Boonstra & Richard ten Klooster 

16:50 Afsluiting, evaluatie en komende evenementen

17:00 Borrel