Svetlana Savinskaja nieuwe programmamanager bij Samenwerking Noord

Onze vereniging heeft per 1 oktober Svetlana Savinskaja verwelkomd als nieuwe programmamanager! Svetlana (34) is woonachtig in Groningen en de veelzijdigheid van de functie bij Samenwerking Noord, zoals het organiseren van events en het opbouwen van kennisnetwerken, spreekt haar zeer aan. De eerste indrukken van Svetlana zijn heel positief na de eerste dagen op het werk en enkele bezoekjes in het werkveld. “Leuke collega’s in het team en interessante leden in ons netwerk. De onderwerpen waar zij mee bezig zijn en waarmee ze bezig willen gaan, vind ik erg boeiend”. 

Foto: Svetlana kijkt uit naar de samenwerking met alle collega’s in het netwerk 

IT-autoriteit 

Svetlana heeft de afgelopen 8 jaar gewerkt in de Noordelijke IT-sector bij bedrijven als IBM, bGenius en Youwe. Haar studietijd heeft zij doorgebracht bij Noorderpoort en de Hanze. Volgens Svetlana kan Samenwerking Noord nog een bredere IT-doelgroep aanspreken. “We zouden ook creatives en developers aan kunnen trekken voor de groei en de diversiteit van ons netwerk”. Ze stelt dat Samenwerking Noord de potentie heeft om de IT-autoriteit van Noord-Nederland te worden. Een mooie droom zou zijn om een topcongres als SXSW (South by Southwest) te organiseren voor IT, media en design waar de nieuwste technologie wordt gepresenteerd. Als we eens zoiets zouden kunnen organiseren, dat zou top zijn voor Noord-Nederland!” 

Svetlana heeft de sollicitatiecommissie er in elk geval van overtuigd dat ze met haar ervaring, haar communicatieve vaardigheden en haar proactieve instelling een goede aanvulling vormt op het team. Binnenkort zal duidelijk zijn welke kennisnetwerken en sectoren zij onder haar hoede zal krijgen. We wensen haar alle succes!