Ons nieuwe interactieplatform MijnSN is gelanceerd! Log in als lid en ontdek het nu!

Nieuw lid Politie Noord-Nederland zet voluit in op digitale transformatie

Tijdens een geslaagde onboarding sessie van politie Noord-Nederland op 11 juli in Leeuwarden passeerden diverse onderwerpen de revue. Sectorhoofd Janneke Bakker leidde de bijeenkomst in en legde de link tussen digitalisering en het thema leiderschap waarvoor zij voor haar eenheid verantwoordelijk is. Zij lichtte toe dat de verdere implementatie van digitalisering in alle lagen van de organisatie speelt, en hand in hand gaat met veranderingen in de governance van de organisatie.

Hoofdfoto: Onboarding bij Eenheid Fryslân met Sophie Molenaar, Wijnand Aalderink, Janneke Bakker, Wouter van der Heijden, Bas Baalmans en Martijn Krijnsen (v.l.n.r.)

De connectie met een netwerkorganisatie als Samenwerking Noord is voor Bakker en haar collega’s een logische. Martijn Krijnsen, aanjager van publiek-private samenwerking in Noord-Nederland, vindt verbinding van de politieorganisatie met de buitenwereld is cruciaal. Het is heel nuttig en leerzaam om samen te werken met Noordelijke partners aan thema’s als AI en security. Zowel voor de dienders op straat als voor de collega’s in andere rollen is het gebruik van nieuwe technologie een belangrijke sleutel naar succes in het verlenen van moderne politiezorg. Operationeel specialist Digitale Transformatie Sophie Molenaar ziet het aantrekken van nieuw talent als een speerpunt, net als de professionalisering van de zittende medewerkers. Zij hoopt met de Digital Readiness Scan van Samenwerking Noord hierin nog meer stappen te kunnen zetten. Deze tool wordt al inmiddels gebruikt door andere eenheden in het land. Digitale opsporing is een groeiende tak van sport en steeds meer geïntegreerd in de werkprocessen bij de polititie. Ook Wouter van der Heijden onderkent als domeinregisseur Business Intelligence en kwaliteit het belang van datagedreven werken.

Politiechef Coen Hoefnagel (rechts) tekent het Samenwerking Noord convenant

Een week eerder al ondertekende Coen Hoefnagel, plaatsvervangend politiechef Noord-Nederland, het convenant voor het lidmaatschap van onze vereniging, samen met onze erevoorzitter Fred Hassert. Ook Hoefnagel ziet Noordelijke samenwerking als een speerpunt voor zijn organisatie. Hij is eindverantwoordelijk voor het thema digitale transformatie en is blij dat zijn organisatie nu in de volle breedte wordt aangehaakt bij de relevante onderwerpen binnen Samenwerking Noord.