Zero Trust, Back-up & Restore bij provincie Drenthe

Terug naar agenda

Dit event is volgeboekt of al geweest.

Info

Via onderstaande links kunnen we je verder helpen als je vragen hebt over events.

Legenda

Terug naar agenda


28 november

Provinciehuis Drenthe, Assen

15:00 – 17.00 uur

Het werken in de cloud vraagt om een nieuwe blik op beveiligingsmaatregelen. De provincie Drenthe maakt gebruik van de mogelijkheden van M365 om een Zero Trust-omgeving te creëren. Is het nodig om daarnaast nog back-ups te hebben? De provincie Drenthe vertelt over haar aanpak en gaat graag met deelnemers in gesprek tijdens deze bijeenkomst van het kennisnetwerk digitaal samenwerken in de prachtige Statenzaal.

Beschrijving

Doelgroep: systeembeheerders, functioneel beheerders, Informatieadviseurs, ibp-adviseurs.  

Op deze bijeenkomst van het kennisnetwerk digitaal samenwerken in de mooie Statenzaal van het provinciehuis van Drenthe, staan beveiligingsmaatregelen centraal. Nu we steeds vaker in de cloud werken is de traditionele aanpak niet meer veilig genoeg. Anders dan voorheen, verplaatsen medewerkers zich constant en bevindt data zich op verschillende locaties. Dat vraagt om andere blik op beveiliging van de IT-omgeving.  

De provincie Drenthe is constant bezig met verbeteren van een veilige en robuuste IT-omgeving. Bijvoorbeeld door het toepassen van Zero Trust principes met behulp van M365-tools en -beveiligingsinstellingen. In samenwerking met partner CloudLife vertelt de provincie over haar aanpak. Daarnaast zal Microsoft een korte toelichting geven over het wat en waarom van Zero Trust.  

En als vervolgens alles veilig in de cloud staat en de principes van Zero Trust zijn toegepast, zijn er dan nog eigen back-up-oplossingen nodig? De provincie Drenthe neemt deelnemers mee in haar antwoord op die vraag en de gekozen aanpak. Daarnaast gaan de sprekers graag in gesprek met deelnemers over vragen, feedback en eigen ervaringen met Zero Trust, back-up en restore. 

Programma 

14:30 Inloop

15:00 Opening 

15:05 Waar staat de provincie Drenthe?  
Door David van der Meer (strategisch accountmanager) & Christina van der kamp (Adviseur IT-toepassingen) 

15:15 Waarom Zero Trust? 
Door Cher Werner (Microsoft) 

15:25 Zero Trust principes toegepast binnen de provincie Drenthe 
Door Stefan Pater (Security consultant CloudLife) en Alexander Bal (CISO a.i.) 

15:55 pauze 

16:10 Back-up en restore binnen de provincie Drenthe 
Door Richard Heslinga (Senior systeembeheerder) en Matthijs van der Wel (Senior systeembeheerder)  

16:45 Afsluiting, evaluatie & komende evenementen   

17:00 Einde bijeenkomst