Stay aware, prepare en hack een biertap!

Terug naar agenda

Dit event is volgeboekt of al geweest.

Info

Via onderstaande links kunnen we je verder helpen als je vragen hebt over events.

Legenda

Terug naar agenda


27 juni

Gasunie, Groningen

15:00 – 17.00 uur

In een steeds veranderende wereld ontstaan aan de lopende band nieuwe privacy- en securityrisico’s en kansen. Hoe zorg je dat de bewustwording van collega’s op het gebied van privacy en security op peil blijft? Het awarenessteam van Gasunie neemt deelnemers mee in deze uitdaging. En over een veranderende wereld gesproken: in de tweede helft van 2024 wordt nieuwe regelgeving voor IoT-apparatuur van kracht: De EU Radio Equipment Directive (RED). Een Cyber security-adviseur van Resillion (voorheen Eurofins Cyber Security) vertelt over IoT-security, de impact van deze nieuwe regelgeving én laat deelnemers zelf in de huid van een hacker kruipen met een hackbare biertap!

Beschrijving

Programma 

14:30 Inloop

15:00  Opening

15:05 Awareness binnen Gasunie – Nut en noodzaak in een continu veranderende omgeving

Awareness is niet nieuw binnen Gasunie. Al jaren voert het securityteam programma’s uit om bewustwording bij medewerkers te creëren. De omgeving verandert echter snel, mede door de energietransitie, en daarmee ook de Gasunie. De organisatie staat bloot aan allerlei dreigingen van binnen en buiten. Daarom is het awareness programma verbreed en zijn er nieuwe richtingen ingeslagen. In deze sessie nemen John Oest, Corporate privacy officer, Reinee Huizinga, Privacy adviseur en Lars de Haan, ICT Security manager je mee in deze snel veranderende wereld.

15:50  Pauze

16:05 De Radio Equipment Directive komt eraan – Resillion

Slimme sensoren in gebouwen, een koffieautomaat met Wi-Fi, wearables: IoT is overal om ons heen, ook in jouw organisatie. Pieter Meulenhoff van Resillion (voorheen Eurofins Cyber Security) vertelt over de beveiliging van IoT devices en de EU Radio Equipment Directive (RED) die in de tweede helft van 2024 verplicht gaat worden. Je kennis over beveiliging over IoT kan je daarna testen door zelf in de huid van een hacker te kruipen. Kraak de biertap!

16:50 Evaluatie, komende events en afsluiting

17:00 Napraten met een drankje

17:00 Einde bijeenkomst