Rondleiding in Datacenter van de toekomst (9 mei)

Terug naar agenda

Dit event is volgeboekt of al geweest.

Info

Via onderstaande links kunnen we je verder helpen als je vragen hebt over events.

Legenda

Terug naar agenda


9 mei

15:00 – 17.00 uur

Een inkijk in het verduurzamen van digitalisering bij Bytesnet.

Kom op bezoek bij state of the art datacenter d’ROOT in Groningen waar Jan-Joris van Dijk (Managing Director) en specialisten jullie zullen rondleiden en alles vertellen over de datacenter diensten, High Performance Computing en Cloud Computing. 

Beschrijving

Zoals ChatGPT het grote publiek heeft bereikt, worden ook steeds meer bedrijfsprocessen – of het nu gaat om ziekenhuizen, fabrieken of de overheid – met grote hoeveelheden data en AI verbeterd en versneld. Daar is steeds meer rekenkracht, dataopslag en -transfer voor nodig. Hoe kun je verantwoord omgaan met de toenemende vraag aan energie die hiervoor nodig is? Waar vindt dat allemaal plaats? In de Cloud? Die staat gewoon in een datacenter. Veilig achter slot en grendel. Bytesnet geeft de mogelijkheid voor een kijkje achter de schermen… 

Kom op bezoek bij state of the art datacenter d’ROOT in Groningen waar Jan-Joris van Dijk (Managing Director) en  specialisten jullie zullen rondleiden en alles vertellen over de datacenter diensten, High Performance Computing en Cloud Computing. 

High Performance Computing is een energie-intensief proces. De processoren produceren meer warmte dan die van gewone computers. Dit stelt hogere eisen aan de koeling. Daarvoor maakt Bytesnet in d’ROOT gebruik van Immersion Cooling, een nog nieuwe Nederlandse technologie. Bij dit gesloten vloeistof-gekoelde systeem worden de servers ondergedompeld in speciale olie. Dat is op de eerste plaats nóg efficiënter dan vrijeluchtkoeling. Maar de vrijkomende, hogere warmte kan ook beter worden hergebruikt. De uiteindelijke CO2-besparing voor het warmtenet bedraagt minimaal 55 procent. 

Kortom, benieuwd naar het datacenter van de toekomst? Meld je dan aan (beperkt aantal plaatsen).  

Programma: 

15:00 Inloop   

15:30 Opening en welkom   

15:35 Presentatie Bytesnet 

16:05 Rondleiding – groep 1  

16:25  Rondleiding – groep 2   

16:45 Plenaire afsluiting