Ontmoet de toekomst in het nieuwe jaar!

Terug naar agenda
Wissen
Veelgestelde vragen

Waarom wordt er een factuuradres gevraagd? Wie ontvangt de tickets na reserveren? Wat zijn ledentickets?

Afmelden

Afmelden voor een event kan door te mailen naar events@samenwerkingnoord.nl, minimaal 24 uur van tevoren.

Indien je je niet tijdig afmeldt, volgt er een factuur ter waarde van het niet-ledenticket (let op: alleen van toepassing indien er wordt gewerkt met ledentickets en niet-ledentickets).

Legenda


13 januari

15:00 – 17.00 uur

Echt Nep: Ontmoet de toekomst in het nieuwe jaar!

Tijdens onze eerste bijeenkomst van 2022 warmen we ons zelf op voor weer een rijk nieuw jaar in onze groeiende Samenwerking Noord familie. Iedereen is welkom, in het bijzonder natuurlijk de medewerkers van al onze 81 ledenorganisaties. Maar ook geïnteresseerde gasten van (nu nog) de kouwe kant mogen geheel vrijblijvend komen kennis maken en kunnen aansluiten rond ons vuur van inspiratie.

Beschrijving

We vragen ons af hoe we om kunnen gaan met het gegeven dat het digitale en het echte leven steeds verder samensmelten. En hoe we onze organisaties van voldoende en goed toegeruste talenten kunnen blijven voorzien in de snel veranderende IT-arbeidsmarkt. Ook kijken we aan de hand van ons Jaarplan 2022 alvast vooruit naar de herinneringen die we in 2022 gaan verzamelen in onze Samenwerking Noord kring.

Onze uitzending vanuit de studio is levensecht, thuis achter je computer, kan je via een livestream meedoen. Helaas moeten we ook dit keer onze eigen erwtensoep of chocolademelk opwarmen…

Programma

15.00 Tafelgesprek met Menno van Doorn (Sogeti), Helma Hoving (GRID / Studio Business Creation ) en Machiel van der Schaaf (voorzitter ledenraad Samenwerking Noord, Martini Ziekenhuis)
Dagvoorzitter: Wijnand Aalderink

15.15 Menno van Doorn (Sogeti)
“Echt Nep: Spelen met de realiteit in tijden van kunstmatige intelligentie”

15.40 Bijdrage Helma Hoving (GRID, Studio Business Creation)
‘Fit for Future’, maak je organisatie klaar voor de veranderingen op de IT-arbeidsmarkt

16.00 Kennisquiz ‘Het Digitale Noorden’
Met als prijs een gesigneerd exemplaar van het boek Echt Nep voor de beste 3 deelnemers

16.10 Machiel van der Schaaf, Samenwerking Noord
‘Ready for the next decade’, presentatie Samenwerking Noord Jaarplan 2022

16.25 Afsluitend gesprek aan tafel met onze gasten.

16.45 We proosten op het nieuwe jaar!

Over de sprekers

Menno van Doorn, auteur van het boek Echt Nep 

Menno van Doorn
Menno is directeur van het Sogeti Research Institute for the Analysis of New Technology (VINT). Hij was medeauteur van diverse boeken over de impact van nieuwe technologie in het bedrijfsleven en de samenleving. Zijn nieuwste boek is ‘Echt Nep: Spelen met de realiteit in tijden van kunstmatige intelligentie’. Dit is een follow up op het boek ‘Me the Media’ (2008).

Menno ontving de Computable Award “Researcher of the Year” voor zijn onderzoek op het gebied van open innovatie en business transformatie. Hij is geboren in Gouda (say cheese) en volgde zijn opleiding aan de Erasmus Universiteit op het terrein van Reclame en Economische psychologie. Hiermee legde hij de basis voor zijn mensgerichte visie op nieuwe technologie.

Video ‘Echt Nep’-trailer

Helma Hoving
Helma is in de kring van Samenwerking Noord bekend als directeur van GRID, een functie die zij als interim vervult. Deze Gezamenlijke Regionale ICT-Dienst verzorgt de ICT voor de gemeenten Westerwolde, Oldambt, Pekela en Veendam.

Daarnaast heeft ze haar eigen bureau Studio Business Creation. Daarmee creëert zij oplossingen en business vanuit maatschappelijke ontwikkelingen op het snijvlak van mens, creativiteit/kunst en technologie.

“We hebben in onze regio a) veel talent en potentieel en b) veel vraag naar talent en kennis. Van groot belang dat we dat sterker verbinden. Dit betekent een sterkere positionering van bedrijven, organisaties én de regio bij al het (internationaal) talent. Daarnaast zou het goed zijn als werkgevers diversiteit nog ruimer interpreteren. Ruimte maken voor jongeren en (internationale) studenten”.

 

Machiel van der Schaaf (CIO & Directeur ICT)
Machiel is de voorzitter van onze ledenraad en al lang bij onze vereniging betrokken in verschillende rollen. In het Martini Ziekenhuis geeft hij als Directeur ICT onder andere leiding aan de ontwikkeling en de implementatie van de nieuwe digitale strategie van het Ziekenhuis. Eerder werkte hij in leidinggevende rollen bij de Gemeente Leeuwarden en Politie Nederland

Extra informatie
Ticket

Online ticket

Event Details

Event Details

Aanmelden
Aanmelden kan tot en met 11 januari

Datum: 13 januari 2022

Aanvangstijd: 15:00 CET

Eindtijd: 17:00 CET

Locatie: Online (zie link in ticket)

Ledentickets en niet-ledentickets
In het geval er wordt gewerkt met ledentickets en niet-ledentickets; indien je werkt bij een organisatie die lid is van Samenwerking Noord, kom je in aanmerking voor een ledenticket. We controleren dit aan de hand van je zakelijke e-mailadres. Na de controle ontvang je de tickets per mail. De tickets worden bij aanvang van het event gescand door Samenwerking Noord. Bij afwezigheid zonder afmelding wordt er een factuur gestuurd naar de organisatie waar je werkt, ter waarde van het niet-ledenticket.