Update coronavirus en maatregelen omtrent onze events.

No-Code/Low-Code

Terug naar agenda
Wissen
Veelgestelde vragen

Waarom wordt er een factuuradres gevraagd? Wie ontvangt de tickets na reserveren? Wat zijn ledentickets?

Afmelden

Afmelden voor een event kan door te mailen naar events@samenwerkingnoord.nl, minimaal 24 uur van tevoren.

Indien je je niet tijdig afmeldt, volgt er een factuur ter waarde van het niet-ledenticket (let op: alleen van toepassing indien er wordt gewerkt met ledentickets en niet-ledentickets).

20 oktober

De belofte van No-Code/Low-Code omgevingen is groot! Snelle ontwikkeltijden, er is geen (of weinig) kennis van programmeren nodig, het is makkelijk te onderhouden. No-Code/Low-Code kan een antwoord bieden op de toenemende druk op IT-afdelingen. Gebruikers meer zelf in staat stellen applicaties te ontwikkelen.

Beschrijving

Tijdens het No-Code/Low-Code event zullen leden van Samenwerking Noord die ervaring hebben met No-Code/Low-Code-omgevingen deze delen. Onder anderen TVM, DICTU, DUO, Get There en de Gasunie zullen een bijdrage leveren.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn:
· welke omgevingen zijn er?
· wat zijn geschikte applicaties om hiermee te bouwen?
· wat zijn de eerste praktijkervaringen?
· hoe besteed je dit aan?
· is het veilig?
· is het goed te onderhouden?
· hoe gaat de koppeling met andere omgevingen?

Aan het eind van middag willen we kijken hoe we vanuit Samenwerking Noord verder gaan met dit onderwerp. Wees erbij!

Programma 

12:3013:30Inloop met lunch
Plenaire programma
13:1513:30Opening door dagvoorzitter Femke Wolthuis– Kennis en ervaringen delen
– Gezamenlijk referentiekader scheppen
13:3014:00Keynote 1
Prof. Tijs van der Storm
No-Code/Low-Code in breder perspectief
14:0014:30Keynote 2
TVM case
5 jaar Mendix, lessons learned
14:3014:50Start Break Out Sessies door Dagvoorzitter Femke Wolthuis
Zaal 1Zaal 2Zaal 3
15:0015:451.1 Gasunie – Demo Ervaringen met Betty Blocks2.1 DUO –  Onderzoeksresultaten POC: Low-Code geschikt voor DUO?3.1 TVM – Demo Ervaringen met Mendix
15:4516:15Wisselen en ervaringen ervaren
16:1517:001.2 Gasunie: Europese Aanbesteding Low-Code, hoe doe je dat?2.2 Get There – No-Code/Low-Code bij Triodos bank: positionering, selectieproces, eerste praktijkervaringen3.2 Dictu – RijksZaak: Zaakgericht werken met Pega?
17:00 17:30Grote zaal en ervaringen ervaren
17:3018:00Afsluiten door dagvoorzitter– Korte evaluatie
– Ervaren ervaringen
– Volgende stap
18:0019:00Netwerken met hapje en drankje

Omschrijving programma-onderdelen

1.1 Gasunie
Demo ‘Ervaringen met Betty Blocks’
Sinds april 2018 maakt Gasunie gebruik van Betty Blocks als Rapid Application Development tool. Ondertussen zijn er drie applicaties in gebruik en twee in ontwikkeling. De eenvoud van het in elkaar klikken van een applicatie met een Chrome browser zal worden getoond met voorbeelden. Hierbij zullen ook ervaringen/best practices worden benoemd. Ook zal er worden aangegeven wie er een Betty Blocks ontwikkelaar kan gaan worden.

1.2 Gasunie
Europese Aanbesteding Low-Code: hoe doe je dat?
In december 2017 is een Europese Aanbesteding gestart voor een HPAPAAS/RAD-tool. Gasunie heeft in maart 2018 gekozen voor Betty Blocks. Hoe is dit traject verlopen? Wat zijn tips en trucs?

2.1 DUO
Onderzoeksresultaten POC: Low-Code geschikt voor DUO?
Lowcode is hip en staat volop in de belangstelling, ook bij DUO. Leveranciers beloven gouden bergen en de verwachtingen zijn hoog. Maar laat je niet gek maken. Neem de tijd om uit te zoeken of Low-Code geschikt is voor je organisatie en wat de gevolgen zijn. We vertellen je graag over onze aanpak en waar je ècht op moet letten.

2.2 Get There
No-Code/Low-Code bij Triodos bank: positionering, selectieproces, eerste praktijkervaringen
Triodos bank heeft lange en grondige ervaring met Java gebaseerde eigen ontwikkeling van de core banking software. Tegelijkertijd is het vizier open om ervaring op te doen met de nieuwe No-Code/Low-Code trend. Vragen die dan voorbij komen zijn: hoe en waar positioneren we No-Code/Low-Code ten opzichte van de bestaande software ontwikkeling? Welk No-Code/Low-Code platform kiezen we? En na het opdoen van de eerste praktijk ervaringen vragen als: gaat het nu echt sneller als ‘traditionele’ ontwikkeling? Is het wel echt ‘Low-Code’?  Hoe integreert het met het bestaande software landschap? In deze presentatie nemen we jullie mee in de inzichten opgedaan in de reis van de afgelopen twee jaar.

3.1 TVM
Demo ervaringen met Mendix

TVM verzekeringen is in 2015 gaan werken met Mendix als lowcode platform. In deze keynote wordt stilgestaan bij de belangrijkste lessen en uitdagingen rondom de inzet van Mendix bij TVM verzekeringen

3.2 Dictu
RijksZaak: Zaakgericht werken met Pega?
DICTU deelt haar ervaring en toepassingsmogelijkheden van de dienst RijksZaak. De zaakgericht-werken dienst is bij meerdere Rijksoverheid-organisaties in gebruik en nieuwe implementaties volgen. In deze break-out sessie komen onder andere best practices, aanpak en een demonstratie van RijksZaak aan de orde.

Extra informatie
Ticket

Ledenticket, Niet-ledenticket, Partnerticket

Event Details

Event Details

Aanmelden
Aanmelden kan tot en met 16 oktober. Aangezien we ons dienen te conformeren aan de veiligheidsinstructies van de brandweer, hanteren we het beleid ‘vol is vol’. Meld je dus snel aan om hierbij te kunnen zijn!

Parkeren
Op terrein Gasunie.

Startdatum: oktober 20, 2020

Einddatum: oktober 20, 2020

Aanvangstijd: 12:30

Eindtijd: 19:00

Locatie: Gasunie

Adres: Concourslaan 17 9727 KC Groningen

Ledentickets en niet-ledentickets
In het geval er wordt gewerkt met ledentickets en niet-ledentickets; indien je werkt bij een organisatie die lid is van Samenwerking Noord, kom je in aanmerking voor een ledenticket. We controleren dit aan de hand van je zakelijke e-mailadres. Na de controle ontvang je de tickets per mail. De tickets worden bij aanvang van het event gescand door Samenwerking Noord. Bij afwezigheid zonder afmelding wordt er een factuur gestuurd naar de organisatie waar je werkt, ter waarde van het niet-ledenticket.