Lunchsessie: Mee in de Metaverse

Terug naar agenda
Wissen
Veelgestelde vragen

Waarom wordt er een factuuradres gevraagd? Wie ontvangt de tickets na reserveren? Wat zijn ledentickets?

Afmelden

Afmelden voor een event kan door te mailen naar events@samenwerkingnoord.nl, minimaal 24 uur van tevoren.

Indien je je niet tijdig afmeldt, volgt er een factuur ter waarde van het niet-ledenticket (let op: alleen van toepassing indien er wordt gewerkt met ledentickets en niet-ledentickets).

Legenda


25 januari

11:30 – 12.30 uur

Een digitale fire side chat met Rutger van Zuidam

Ga je mee in de metaverse? Wil je ook samenwerken met nieuwe, onbegrensde mogelijkheden? Verken de toekomst in deze virtuele wereld.

Beschrijving

Noordelijk ondernemer Rutger van Zuidam maakte voor de Coronatijden al naam met Odyssey, als de grootste blockchain en AI hackaton ter wereld met 1500 deelnemers uit zo’n 50 landen. Nadat de wereld in maart 2020 stilviel, ging hij (na 2 keer uitstellen) helemaal online voor nieuwe avonturen en creëerde hij met zijn team Odyssey Momentum een ‘online mass collaboration arena’ op basis van een gaming engine. Zo werd de hackathon onderdeel van de metaverse. 

Metaverse is recent veel in het nieuws, en wordt gepresenteerd als een nieuwe dimensie van het internet waar de digitale en reële werkelijkheid elkaar naderen en wellicht samenvloeien. Volgens cultuurpessimisten een bedreigende stap, die gelinkt wordt aan de misinformatie die het democratische publieke speelveld al definitief heeft omgeploegd. Volgens anderen juist een plek waar weeffouten in internet en misschien zelfs onze samenleving en economie gerepareerd kunnen worden door de communities die er actief zullen zijn.  

Rutger van Zuidam verhaalt in deze lunchsessie aan het digitale kampvuur over de transformatie van zijn bedrijf, zoals die werd getriggerd door de Coronapandemie en zoals deze nog steeds gaande is. Hij neemt ons mee in een nieuw paradigma, waarin we de metaverse benutten in het vrijlijk samenwerken aan en vormgeven van onze toekomst. Recent ontving Rutgers bedrijf een substantiële investering die zijn nieuwe ambities helpt verwezenlijken. Mee dus in de metaverse. Welkom aan het digitale kampvuur. Neem je eigen marshmallows mee 😉 

Extra informatie
Ticket

Ledenticket

Event Details

Event Details

Aanmelden
Aanmelden kan tot en met 23 januari

Datum: 25 januari 2022

Aanvangstijd: 11:30 CET

Eindtijd: 12:30 CET

Locatie: Online (zie link in ticket)

Ledentickets en niet-ledentickets
In het geval er wordt gewerkt met ledentickets en niet-ledentickets; indien je werkt bij een organisatie die lid is van Samenwerking Noord, kom je in aanmerking voor een ledenticket. We controleren dit aan de hand van je zakelijke e-mailadres. Na de controle ontvang je de tickets per mail. De tickets worden bij aanvang van het event gescand door Samenwerking Noord. Bij afwezigheid zonder afmelding wordt er een factuur gestuurd naar de organisatie waar je werkt, ter waarde van het niet-ledenticket.