Kennisnetwerk Digitaal Samenwerken: de digitale vaardigheden

Terug naar agenda

Dit event is volgeboekt of al geweest. Omdat wij events met 20% overboeken, hanteren wij geen wachtlijsten. Annuleringen zorgen er soms wel voor dat er weer plekken beschikbaar komen. Houd daarom deze pagina in de gaten.

Mail ontvangen wanneer er weer tickets beschikbaar zijn?

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Info

Via onderstaande links kunnen we je verder helpen als je vragen hebt over events.

Legenda

Terug naar agenda


1 juni

14:45 – 17.00 uur


Het kennisnetwerk Digitaal Samenwerken is een actief netwerk dat meerdere keren per jaar bijeenkomt rondom diverse thema’s; PowerPlaform, Microsoft Teams of Hybride werken. Dit keer staat het thema ‘digitale vaardigheden’ centraal. De vaardigheden van (nieuwe) medewerkers zijn cruciaal als men digitaal wil samenwerken. Tijdens dit event delen twee ledenorganisaties hun ervaring: Cegeka over adoptie van een digitaal samenwerkingsplatform en Noorderpoort over de onboarding van nieuwe collega’s.

Beschrijving

Programma  

14:45 Inloop 

15:00 Opening door Harry Roor, voorzitter kennisnetwerk Digitaal Samenwerken 

15:15 Cegeka – De adoptie van een digitaal samenwerkingsplatform 

Ten tijde van COVID is thuiswerken de norm geworden. Een goede digitale werkplek is daarbij noodzakelijk. Hoe bied je dit echter aan als organisatie en hoe zorg je ervoor dat de medewerkers ook goed op afstand met elkaar kunnen samenwerken met deze werkplek? De adoptie van dit  Digitale Samenwerkingsplatform, en de reis die een grote overheidsinstantie heeft gemaakt om dit tot een succes te maken, wordt toegelicht door consultant Bronger Spandauw. 

15: 45 Pauze 

16:00 Noorderpoort 

Als Noorderpoort zijn we verantwoordelijk om medewerkers goed uitgerust met de juiste kennis en middelen hun werk te kunnen laten doen. Dat vraagt facilitering op het gebied van digitale middelen maar vooral om een zorgvuldige begeleiding om hier mee leren te werken. Vooral voor nieuwe medewerkers is het onderwijslandschap divers en is bijna alles nieuw. Juist deze groep collega’s moet vanaf het begin goed meegenomen worden in de digitale wereld van Noorderpoort. Daarbij is zowel het digitaal samenwerken met de studenten als met eigen collega’s een belangrijk thema.  

Margot Luijken (Noorderpoort Academie) neemt ons mee hoe Noorderpoort nieuwe medewerkers niet alleen een warm welkom heet maar vooral begeleid in het kunnen werken met alle digitale middelen die voor het werk van belang zijn. Dat betekent niet alleen knoppencursussen maar ook de juiste didactische keuzes t.a.v. inzet van middelen om lessen vorm en inhoud te geven. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan om kunnen gaan met privacy gevoelige data in het onderwijs. 

Een Leven lang Ontwikkelen (LLO) is noodzakelijk om bij te blijven en de Noorderpoort Academie heeft daar een belangrijke rol in. Hoe Noorderpoort dat organiseert zal wordt in deze presentatie duidelijk. 

16:30 Discussie en afsluiting