Interactieve workshop: Aan de slag met informatieveilig gedrag

Terug naar agenda

Dit event is volgeboekt of al geweest. Omdat wij events met 20% overboeken, hanteren wij geen wachtlijsten. Annuleringen zorgen er soms wel voor dat er weer plekken beschikbaar komen. Houd daarom deze pagina in de gaten.

Mail ontvangen wanneer er weer tickets beschikbaar zijn?

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Info

Via onderstaande links kunnen we je verder helpen als je vragen hebt over events.

Legenda

Terug naar agenda


  12 april

  Bytesnet, Groningen

  13:30 – 16.30 uur

Deze interactieve workshop, verzorgd door de CISO van Lentis, is gebaseerd op een best practice in de zorg en makkelijk toe te passen op alle gebieden en sectoren. Vanuit verandermanagementperspectief bekijk je samen met je groep hoe je informatieveilig gedrag bij de medewerkers kunt stimuleren. Bewustzijn leidt namelijk niet gelijk tot gewenst gedrag. Welke interventies kan je gebruiken en hoe veranker je het gewenste gedrag in de bestaande organisatiecultuur en processen?

Beschrijving

Lourens Dijkstra, Chief Information Security Officer (CISO) van Lentis is A&O-psycholoog en mede-auteur van de “Wegwijzer Aan de slag met informatieveilig gedrag”. Voor ons verzorgt hij een interactieve workshop over de uitgewerkte gedragsaanpak in 6 stappen. Hij neemt ons mee aan de hand van de lessons learned en legt uit hoe je het binnen je eigen organisatie zou kunnen inzetten.  Voor het  IB magazine van het Platform van Informatiebeveiliging (PvIB) (editie 3, 2022) schreef hij samen met Martine van der Merwe een artikel over dit innovatieve traject (bijlage). Tijdens de workshop gaan we ook zelf aan de slag met twee belangrijke stappen van de Wegwijzer: het bepalen van doelgedrag en de COM-B gedragsanalyse.
De (gratis) “Wegwijzer aan de slag met informatieveilig gedrag” vind je hier 

Programma

13:00 Inloop  

13:30 Opening en welkom  

13:40 Workshop aan de slag met informatieveilig gedrag   

16:20 Plenaire afsluiting 

16:30 Einde