Digitale transformatie: hoe breng je dat in kaart?

Terug naar agenda
Info

Via onderstaande links kunnen we je verder helpen als je vragen hebt over events.

Legenda


  28 maart

  Bytesnet, Groningen

  13:30 – 16.30 uur

Tijdens deze bijeenkomst van het Kennisnetwerk Digitale Transformatie staat het in kaart brengen van digitale transformatie binnen organisaties centraal. Na een inleiding aan de hand van wetenschappelijke inzichten en een praktijkvoorbeeld van de Gemeente Assen gaan deelnemers zelf én met elkaar hands-on aan de slag met het in kaart brengen van de onderdelen van digitale transformatie binnen hun eigen organisaties.

Beschrijving

Programma

13:00 Inloop

13:30 Opening

13:35 Digitale transformatie: de vijfde technologische revolutie
Door Bas Baalmans, Rijksuniversiteit Groningen

Bas Baalmans neemt je mee in de wondere wereld van de digitale transformatie vanuit onderzoek- en onderwijsperspectief. Deze transformatie, mogelijk gemaakt door digitale technologieën, heeft geleid tot een groot aantal innovaties en heeft aloude paradigma’s in het bedrijfsleven en de samenleving definitief veranderd. Het is duidelijk dat de digitale transformatie van bedrijven en de samenleving een enorme druk uitoefent op organisaties, vooral op organisaties die van oudsher niet digitaal zijn en kleine tot middelgrote organisaties. De weg naar digitale transformatie is lang en geplaveid met mislukkingen.

14:15 Een ecosysteem van digitale transformatie
Jeanine Langkamp, Gemeente Assen

Jeanine Langkamp is informatiemanager en neemt ons mee in haar zoektocht om de digitale transformatie binnen de gemeente Assen in kaart te brengen. Ze heeft hiervoor de ontwikkelingen die binnen de Gemeente spelen gevisualiseerd in een ‘ecosysteem’ en gaat hierover graag met deelnemers in gesprek.

14:45 Pauze

15:00 Aan de slag!

Deelnemers gaan in kleine groepen zelf in kaart brengen welke onderdelen van digitale transformatie zij in hun organisatie zien én welke ze nog missen. De resultaten hiervan worden gedeeld met de groep zodat deelnemers elkaar kunnen inspireren en van elkaar kunnen leren.

16:25 Evaluatie en afsluiting

Ticket

Ledenticket

Event Details

Aanmelden kan tot en met 24 maart voor het ontvangen van een naambadge.

Datum: 28 maart 2023

Aanvangstijd: 13:30 CEST

Eindtijd: 16:30 CEST

Locatie: Bytesnet, De Bunders 1, 9747 AX Groningen, Nederland

In het geval er wordt gewerkt met ledentickets en niet-ledentickets; indien je werkt bij een organisatie die lid is van Samenwerking Noord, kom je in aanmerking voor een ledenticket. We controleren dit aan de hand van je zakelijke e-mailadres. Na de controle ontvang je de tickets per mail. De tickets worden bij aanvang van het event gescand door Samenwerking Noord. Bij afwezigheid zonder afmelding wordt er een factuur gestuurd naar de organisatie waar je werkt, ter waarde van het niet-ledenticket.