Digitale lunchsessie: ChatGPT

Terug naar agenda
Info

Via onderstaande links kunnen we je verder helpen als je vragen hebt over events.

Legenda

Terug naar agenda


9 maart

11:30 – 12.30 uur

“ChatGPT glipt langs docenten”, “Je nieuwe collega die nooit meer weggaat”, “ChatGPT kan zelf malafide mails en code maken” – ChatGPT is volop in het nieuws. Wat is het? Hoe werkt het? Wat is de impact op de maatschappij? Bas Baalmans (RUG) en Rik Opdam (Ilionx) nemen jullie hierin mee in deze digitale lunchsessie.

Beschrijving

ChatGPT is volop in het nieuws. Wat is het? Hoe werkt het? Wat is de impact op de maatschappij? Bas Baalmans (directeur GDBC bij de RUG) en Rik Opdam (Data Platform Specialist bij Ilionx) nemen jullie hierin mee.

GPT modellen zijn taalmodellen uit de keuken van Open Ai, een R&D organisatie die als doel heeft kunstmatige intelligentie veilig en met toegevoegde waarde voor de mensheid toe te passen. Deze GPT modellen bestaan al wat langer, maar met de komst van de derde generatie modellen en de toepassing ‘ChatGPT’ is pas echt duidelijk wat je ermee kunt. De nieuwe generatie staat al in de steigers, maar wat betekent deze technologie voor ons en waar gaat het heen?

Als docent heeft Bas Baalmans de eerste werkstukken gecreëerd met ChatGPT al voorbij zien komen. Prachtig geformuleerd en mooi vormgegeven. De creativiteit is bewonderenswaardig maar hoe zit het met de betrouwbaarheid en de toetsing?

Bas Baalmans en Rik Opdam zien echter niet alleen bedreigingen maar vooral ook de kansen. Hoe kan ChatGPT bijvoorbeeld ingezet worden om het leerproces te ondersteunen? Hoe verandert dergelijke AI-software het beroep waarvoor we opleiden en hoe kunnen we daarop inspelen? Hoe verandert het ons eigen werk?