Data Event

Terug naar agenda

Dit event is volgeboekt of al geweest. Omdat wij events met 20% overboeken, hanteren wij geen wachtlijsten. Annuleringen zorgen er soms wel voor dat er weer plekken beschikbaar komen. Houd daarom deze pagina in de gaten.

Mail ontvangen wanneer er weer tickets beschikbaar zijn?

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Info

Via onderstaande links kunnen we je verder helpen als je vragen hebt over events.

Legenda

Terug naar agenda


16 september

15:00 – 17.30 uur

The devil is in the data: duurzaam datagebruik in de praktijk

Data Driven, Big Data, Data Security, Data Lakes… data, data, data: we zwemmen erin, maar hoe gaan we er slim mee om? Zoals altijd bieden we een aantrekkelijk programma met keynotes en break-outsessies. Digitaal te volgen en geproduceerd vanuit de studio in Leeuwarden.

Beschrijving

Programma

15:00 Opening door dagvoorzitter Femke Wolthuis.

15:05 Data? Das goud mien jong
In deze presentatie neemt Chief Data Officer, Janet Feenstra, van de gemeente Groningen je mee in alle aspecten van datagedreven werken bij de gemeente Groningen.”

15:35 Groeien naar een duurzame digitale infrastructuur
We verzamelen steeds meer gegevens en het leggen van slimme verbanden hiertussen biedt een legio aan nieuwe toepassingen. Dat betekent een intensiever gebruik van ICT infrastructuren en daarmee stijgt ook de vraag naar elektrische energie. De uitdaging om te innoveren in ons energieverbruik is een maatschappelijke verantwoordelijkheid van de bedenkers en gebruikers van ICT oplossingen. Het gaat zelfs verder: de kans is groot dat je als grootverbruiker van energie verplicht bent om te voldoen aan de zogenaamde ‘informatieplicht energiebesparing’. Jan-Joris van Dijk van Bytesnet laat zien met welke concrete maatregelen deze transitie naar een duurzame digitale infrastructuur kan worden versneld.

16:10 Pauze

16:15 Sessies

Sessie 1: Volop kansen voor regionale datasamenwerking
Datahuis Drenthe, Gegevens Knooppunt Groningen en Data Fryslan: stuk voor stuk mooie initiatieven om het datagedreven te werken in de regionale setting te stimuleren. Tijdens deze sessie worden de diensten en de diverse mogelijkheden van elk van de netwerken toegelicht. Volop kansen om de krachten te bundelen in het Noorden!

Sessie 2: Smart mapping met locatiedata
De Geodienst van de Rijksuniversiteit Groningen is het expertisecentrum en het centraal aanspreekpunt voor technologische innovatie op het gebied van ruimtelijke informatietechnologie. De Geodienst biedt ondersteuning bij onderzoeksvoorstellen, data-analyses en visualisaties. Thema’s zijn bijvoorbeeld Healthy Aging, Energie, Duurzaamheid, Ecologie, Geschiedenis, Archeologie, Disaster en Risk Management. Govert Schoof, initiatiefnemer en Senior Projectmanager van Geodienst, zal verschillende toepassingen tonen en een recent innovatieproject PULSE presenteren dat heel actueel is in de wereld van het werken post-corona. Door informatie te verzamelen over de bezetting en de drukte in werkruimtes en gebouwen kan met smart mapping de “hartslag van de organisatie” inzichtelijk gemaakt worden.

Sessie 3: Drentse Data Hackathon: innovatie intiatief voor leefbare wijken
De Provincie Drenthe, woningcorporaties Lefier, Domesta en Woonservice organiseerden in mei een hackathon. Het doel van de Hackathon was om denk- en doekracht van de deelnemende organisaties te verzamelen, om zo in korte tijd met data te voorspellen waar bepaalde situaties (betalingsachterstanden, overlast, onveiligheid) zouden kunnen ontstaan.

17:00 Studiodiscussie met de plenaire sprekers en de dagvoorzitter. 

17:25 Afsluiting