Daniel Verlaan: Veilig op reis naar de duistere kanten van het internet

Terug naar agenda

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Veelgestelde vragen

Waarom wordt er een factuuradres gevraagd? Wie ontvangt de tickets na reserveren? Wat zijn ledentickets?

Afmelden

Afmelden voor een event kan door te mailen naar events@samenwerkingnoord.nl, minimaal 24 uur van tevoren.

Indien je je niet tijdig afmeldt, volgt er een factuur ter waarde van het niet-ledenticket (let op: alleen van toepassing indien er wordt gewerkt met ledentickets en niet-ledentickets).

Legenda


9 juni

Aanmelden via onderstaande link in beschrijving

14:30 – 17.30 uur

Techjournalist Daniël Verlaan doet onderzoek naar de duistere kanten van het internet en laat ons deze middag zien hoe deze wereld werkt. Daniël ontdekte in coronatijd de grootschalige datahandel van de gegevens van de GGD, achterhaalde hoe je makkelijk kon voordringen bij het halen van een coronaprik én hij wist in te breken bij een geheim defensieoverleg van de EU. Serieuze zaken, maar hij gebruikt ook graag humor. Zo hackte hij de lampen van de Erasmusbrug in Rotterdam, en kleurde de brug roze, om te laten zien hoe makkelijk internet of things te hacken zijn.  

Beschrijving

Op donderdagmiddag 9 juni komt techjournalist Daniël Verlaan spreken in het Groninger Forum, en jij kunt erbij zijn. Geef je nu op!   

Het internet heeft ons leven en ons werken radicaal veranderd. Naast alle handige dingen die digitalisering ons biedt, zitten er ook schaduwkanten en gevaren aan: steeds vaker lezen we nieuws over hacks, ransomware, gegevensdiefstal, identiteitsfraude, en nog veel meer. Ook gemeenten krijgen hier steeds meer mee te maken.   

Hoe gevaarlijk is die gevaarlijke kant van het internet eigenlijk? En hoe moeten we daar mee om gaan? Techjournalist Daniël Verlaan doet onderzoek naar de duistere kanten van het internet en laat ons deze middag zien hoe deze wereld werkt. Zijn doel is niet om je bang te maken, maar om je wegwijs te maken, zodat je juist wat minder bang wordt.  

Waar ken ik die naam ook alweer van?
Je hebt vast wel eens nieuwsberichten van Daniël gelezen. Hij ontdekte in coronatijd de grootschalige datahandel van de gegevens van de GGD, achterhaalde hoe je makkelijk kon voordringen bij het halen van een coronaprik én hij wist in te breken bij een geheim defensieoverleg van de EU. Serieuze zaken, maar hij gebruikt ook graag humor. Zo hackte hij de lampen van de Erasmusbrug in Rotterdam, en kleurde de brug roze, om te laten zien hoe makkelijk internet of things te hacken zijn.   

Hij schreef ook het boek ‘Ik weet je wachtwoord’ en maakte de gratis gids om jezelf online te beschermen: https://laatjeniethackmaken.nl Daarnaast is hij winnaar van de Loep (de prijs voor beste onderzoeksjournalistiek) en de Tegel (de belangrijkste journalistiek prijs van Nederland).  

Programma  

14:30 – 15:00   Inloop met koffie en thee   

15:00 – 15:15   Opening Arne Bakker (Gemeente Groningen)   

15:15 – 16:15   Lezing Daniël Verlaan 

16:15 – 16:30   Afsluiting  

16:30 – 17:30   Borrel   


Aanmelden

Je kunt je opgeven via dit formulier (maximaal 250 plekken beschikbaar) 

Kun je fysiek niet aanwezig zijn en wil je de lezing online volgen? Geef je dan op via dit formulier.   

Het is niet mogelijk om de lezing terug te kijken.   

 

Vragen?  

Mail naar Zetjezelfopscherp@groningen.nl 

Extra informatie
Ticket

Ledenticket

Event Details

Event Details

Datum: 9 juni 2022

Aanvangstijd: 14:30 CEST

Eindtijd: 17:30 CEST

Ledentickets en niet-ledentickets
In het geval er wordt gewerkt met ledentickets en niet-ledentickets; indien je werkt bij een organisatie die lid is van Samenwerking Noord, kom je in aanmerking voor een ledenticket. We controleren dit aan de hand van je zakelijke e-mailadres. Na de controle ontvang je de tickets per mail. De tickets worden bij aanvang van het event gescand door Samenwerking Noord. Bij afwezigheid zonder afmelding wordt er een factuur gestuurd naar de organisatie waar je werkt, ter waarde van het niet-ledenticket.