Agile Digital Scaling

Terug naar agenda
Wissen
Veelgestelde vragen

Waarom wordt er een factuuradres gevraagd? Wie ontvangt de tickets na reserveren? Wat zijn ledentickets?

Afmelden

Afmelden voor een event kan door te mailen naar events@samenwerkingnoord.nl, minimaal 24 uur van tevoren.

Indien je je niet tijdig afmeldt, volgt er een factuur ter waarde van het niet-ledenticket (let op: alleen van toepassing indien er wordt gewerkt met ledentickets en niet-ledentickets).

Legenda

20 november

14:30 – 16.00 uur

Ben jij ook bezig met scaling van Agile binnen jouw organisatie? Of denk je hierover na? En loop je daarbij tegen vraagstukken aan nu de scaling, als gevolg van de tijd waarin we momenteel leven, digitaal moet? Doe dan mee aan het gesprek over digital scaling.

Beschrijving

Tijdens dit online event hoor je verhalen uit de praktijk, vragen, maar zeker ook antwoorden. Nadat Marijn Wegh en Rutger van Faassen hun verhaal hebben gedaan over de praktijk binnen hun organisatie, nodigen we je van harte uit deel te nemen aan de ronde tafeldiscussie onder leiding van dagvoorzitter Bas Baalmans. Stel je vragen via de chat en geef je mening via polls.

Interessant? Meld je dan snel aan. Het event vindt plaats op 20 november 2020, van 14.30 uur tot 16.00 uur. Als je je aanmeldt, ontvang je een ticket met een link waarmee je toegang krijgt tot het event.

Programma
14.30 -14.35 Welkom door de dagvoorzitter Bas Baalmans (RUG)
14.35 -14.45 Inleiding door Fred Hassert, Samenwerking Noord
14.45 -15.10 Marijn Wegh, (Achmea), over de positieve effecten van SAFe werken
15.10 -15.40 Rutger van Faassen (transformation lead bij Bosch): Agile scaling transformatie in een complex systeemlandschap bij Bosch Thermotechnology
15.35 -16.00 Ronde tafeldiscussie

De sprekers stellen zich voor:

Marijn Wegh: Ik ben Marijn Wegh, 39 jaar, woon op het platteland in Lochem samen met mijn man Emiel en mijn twee zoontjes Nijs (6) en Guus (bijna 4). Ik ben sinds 2006 aan boord bij Achmea en haar rechtsvoorgangers. Ooit begonnen als testspecialist, en toen via testmanager door naar teammanager gecombineerd met de RTE rol. Eerst nog vanuit een detachering en later in dienst.
De rode draad in mijn carrière tot april 2020 is toch wel de IT voor Zorgverzekeringen. Op dit moment ben in de manager van een grote ART binnen Achmea Schade & Inkomen Bedrijven, hetgeen ik combineer met mijn rol als RTE van deze ART.
Ik ben de afgelopen jaren, juist door het te doen, overtuigd geraakt van de positieve effecten van SAFe werken. Hierop heb ik mij gecertificeerd als SPC en mag ik binnen Achmea alle SAFe trainingen zelf geven. Geeft veel energie om te zien wat dit met het bedrijf en met de medewerkers doet.

Rutger van Faassen: Agile scaling transformatie in een complex systeemlandschap bij Bosch Thermotechnology
De afdeling Residential Heating Controls (RHC) van Bosch Thermotechnology (TT) ontwikkelt en levert wereldwijd regelsystemen en elektronica voor verwarmings- en koelapparaten. Bosch staat voor de uitdaging om nieuwe producten met een kortere time-to-market te ontwikkelen. Dit vraagt om een geschaalde agile werkwijze, waarin systeemintegratie (inclusief hardware, firmware, software) en klantgerichtheid samenkomen in een internationale delivery omgeving. Vanuit Deventer worden control unit’s en een slimme thermostaat gemaakt en is men 2 jaar geleden begonnen met de introductie van SAFe. En hoewel de reis voor Bosch zeker nog niet voltooid is, is het resultaat een hogere productiviteit en medewerkerstevredenheid.

Ik ben Transformation lead bij Bosch en neemt je gedurende mijn webinar mee in de reis van Bosch TT-RHC tot nu toe. Hoe zijn we gestart met PI planningen? Ik deel niet alleen de waardevolle, leerzame lessen en geboekte resultaten maar vooral ook de overwonnen uitdagingen en inschattingsfouten die we gemaakt hebben. Tevens laat ik zien hoe we nu digitaal een invulling geven aan de planning sessies en ga ik ook in op de vervolgstappen voor de nabije toekomst en de worstelingen die dit met zich meebrengt in dit COVID-19 tijdperk.

Extra informatie
Ticket

Online ticket

Event Details

Event Details

Aanmelden
Aanmelden kan tot en met 18 november

Startdatum: 20 november 2020

Einddatum: 20 november 2020

Aanvangstijd: 14:30

Eindtijd: 16:00

Locatie: Online (zie link in ticket)

Ledentickets en niet-ledentickets
In het geval er wordt gewerkt met ledentickets en niet-ledentickets; indien je werkt bij een organisatie die lid is van Samenwerking Noord, kom je in aanmerking voor een ledenticket. We controleren dit aan de hand van je zakelijke e-mailadres. Na de controle ontvang je de tickets per mail. De tickets worden bij aanvang van het event gescand door Samenwerking Noord. Bij afwezigheid zonder afmelding wordt er een factuur gestuurd naar de organisatie waar je werkt, ter waarde van het niet-ledenticket.