Cloudstanding

Stellingen

Tijdens het event wordt er gevraagd om te stemmen. Je kunt via onderstaande buttons je stem uitbrengen. 

Stelling 1:
De Cloud is een hype van voorbijgaande aard

Stemmen

Stelling 2:
De voordelen van thuiswerken zijn zwaar overschat

Stemmen

Stelling 3:
Werken in de Cloud is onveiliger dan ooit

Stemmen

Programma

15:00 Femke Wolthuis opent met haar gebruikelijke charme het programma en stelt Lammert vragen als: “Waarom dit onderwerp; is het wel trending?”, “Waarover gaan de workshops?”Lammert Brouwer vertelt waarom het onderwerp ‘de Cloud’ opnieuw op de event kalender is gekomen. De ontwikkelingen zijn nog steeds te kwalificeren als trending en de uitdagingen hebben door het explosief toegenomen thuisgebruik een ongekende omvang gekregen.
15.10 Workshops (zie onderstaand)
15:55
Pauze
16:00
Versleutelde plaatsbepaling in de Cloud (plenair)
Tom van den Oever van CGI verzorgt een presentatie over de versleutelde plaatsbepaling in de cloud. Tom van den Oever van CGI zal met een live-demo laten zien hoe makkelijk het is om een satellietsignaal te hacken.
16:45
Plenair Forumdiscussie o.l.v. Femke Wolthuis
Er wordt gediscussieerd aan de hand van stellingen én vragen uit het (digitale) publiek. Joost van Keulen en Arjan ten Brinke nemen zitting.
17:15 Borrel

Workshops (15.10 – 15.55):

Tochtige koeien in de Azure Service Fabric

Hoe houd je voor 10 miljoen koeien in de gaten of ze tochtig zijn? Cloud biedt de mogelijkheid van flexibiliteit en schaalbaarheid om voor talloze boerenbedrijven activiteiten met een tussenpauze van 15 minuten per koe te monitoren. In totaal worden 11.111 events per seconde verwerkt. Het tochtdetectie algoritme heeft data nodig van de afgelopen 10 dagen om goed te kunnen werken. Voorheen gebeurde dit met een toepassing op de boerderij. Nu wordt het met Azure cloud opgelost en specifiek Azure Service Fabric. Tijdens de sessie wordt het publiek meegenomen in de keuzes die zijn gemaakt, en waarom die keuzes zijn gemaakt en natuurlijk welke uitdagingen er zijn geweest tijdens de implementatie.

Deze workshop wordt gegeven in de livestream op deze pagina.

RDW – Bewuste reis naar de Public Cloud

Om invulling te geven aan strategische RDW-doelstellingen, heeft RDW een schaalbaar, innovatief en wendbaar technologieplatform nodig. RDW is ervan overtuigd dat publieke Cloud diensten noodzakelijk zijn om onze strategie te kunnen ondersteunen. De adoptie van Cloud technologie in de RDW organisatie brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Niet alleen op het gebied van techniek, maar ook op het gebied van personeel, organisatie, processen en financiën. Deze uitdagingen zijn geen reden om bovengenoemde stappen niet te doen, maar behoeven wel aandacht van zowel de specialisten als het management. In deze interactieve workshop komen de volgende onderwerpen aan de orde:
• Kaders
• Effecten voor techniek
• Effecten op processen en personeel (organisatie ontwikkeling, financiën, opleidingen, etc.)
• Beheersing van risico’s (lock-in, multicloud, etc.)

Naar workshop