Kennisnetwerk Data Science:
Webinar Data Science for Life Sciences

Op donderdag 12 november 2020 organiseert het Kennisnetwerk Data Science een webinar over Data Science for Life Sciences. Wynand Alkema, Lector Data Science aan de Hanzehogeschool Groningen, zal een introductie verzorgen over hoe data science wordt toegepast in Life Sciences en welke technieken worden gebruikt. Daarna zal hij inzoomen op de techniek tekst mining aan de hand van een aantal praktijkcases.

Life Sciences is het onderzoeksgebied waarin vooral wordt gekeken naar de processen binnen een (lichaams)cel en met name de mogelijkheden om ziekten te bestrijden. Het is eigenlijk een combinatie van scheikunde en biologie. Tegenwoordig wordt binnen de Life Sciences veelvuldig gebruik gemaakt van data science technieken zoals bijvoorbeeld data mining, machine learning en predictieve analyse omdat in het veld de hoeveelheid onderzoeksdata explosief stijgt.

Het webinar Data Science for Life Sciences start met een introductie over Life Sciences & Technology en aan de hand van een aantal voorbeelden wordt toegelicht hoe data science hierin wordt toegepast. In het tweede gedeelte zoomen we verder in op text mining (grootschalige literatuur analyse van miljoenen wetenschappelijke artikelen), een techniek die veelvuldig wordt toegepast in het vakgebied.

Onze spreker is dr. Wynand Alkema, lector Data Science aan de Hanzehogeschool Groningen – Instituut voor Life Science & Technology. Na het afronden van zijn PhD in moleculaire biologie is Wynand gestart met een loopbaan in de bio informatica. Na verschillende functies, onder andere bij Organon, Merck en de Radboud Universiteit Nijmegen, is hij in 2020 aan de slag gegaan bij de Hanzehogeschool Groningen. Deze werkzaamheden combineert hij met een functie als CSO bij TenWise, een bedrijf gericht op biomedische (big) data analyse.

Programma:
15.45 – 16.00 uur Inloop
16.00 – 16.10 uur Welkom door het kennisnetwerk Data Science
16.10 – 17.00 uur Presentatie Data Science for Life Sciences
17.00 – 17.15 uur Rondvraag, discussie en afsluiting

Voor het Webinar wordt er gebruik gemaakt van MS Teams Iedereen ontvangt ruim voor aanvang per e-mail een link waarmee je kunt inloggen op de sessie. Voor vragen of meer informatie kan contact opgenomen worden met het kernteam van het kennisnetwerk Data Science.

12 november • 15:45 tot 17:15 uur
Online

Aanmelden