Connect 2020

Thema Testen

Op woensdag 9 december is er weer een Connect! Vanwege Covid-19 gaan we dit jaar online en starten we om 13.00 uur. Voor dit jaar is het thema Testen. Het programma is nog niet helemaal ingevuld maar we kunnen jullie alvast wel een aantal highlights geven.

Dit jaar hebben we twee keynotes. Sebastian Jordan van TU Delft neemt ons mee in de ontwikkeling van de Hyperloop. Hyperloop is een concept voor een vacuümtrein in een buizenstelsel. In het ontwerp- en productieproces speelt testen de belangrijkste rol. Maar wat houdt testen bij Delft Hyperloop nu precies in?

Daarnaast neemt Seb Rose ons mee in Behaviour Driven Development (BDD). Seb laat ons zien hoe je BDD kunt toepassen en wat het effect is op de software delivery en jouw werkzaamheden. Daarnaast zal hij inzicht geven hoe BDD verschilt ten opzichte van andere methodieken.

Naast deze keynotes zijn er wederom diverse kennis tracks. Beren van Daele en Ide Koops doen een sessie over riskstorming. Wat betekent kwaliteit voor teams en hoe kun je samenwerken om je doe te bereiken? In deze sessie proberen ze daar een antwoord op te geven. Weten of jouw pensioen veilig is? Bij TKP Pensioen staat veiligheid op nummer één. Benieuwd hoe de veiligheid van jouw pensioen wordt geborgd. In deze track licht René Huizinga een tipje van de sluier.

Problemen met jouw End-2-End test? Salman Saifi van ING laat zien hoe jij een End-2-End voor een web applicatie opzet in slechts 45 minuten. En heb je geen idee hoe je een applicatie moet testen en met welke diepgang? Roger Stinissen en Mischa Klink van ING geven een old-school sessie test technieken. Ook in een agile devops setting hebben test technieken nog steeds heel veel meerwaarde.

Live coding all the buzzwords in 30 minuten door DUO. DUO gaat in 30 minuten zoveel mogelijk live implementeren en testen zodat je nog tijdens de sessie gebruik kunt maken van de applicatie. Benieuwd of ze het gaat lukken? Sluit je dan aan bij deze sessie.

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke sessies. Hou voor het volledige programma de website www.connect.frl en social media in de gaten.

9 december • 13.00 uur
Online

Meld je aan met actiecode SN50

Aanmelden