Webinars

Onderstaand zie je de webinars van Samenwerking Noord waar je aan kunt deelnemen. We houden je met behulp van herinneringsmails op de hoogte, zodat je je webinar niet onverhoopt kunt missen.

Voor leden organiseren wij ook events. Deze kun je vinden en gratis reserveren via de agenda.

De maatschappelijke en technologische impact van de ‘Coronatijd’.

Het coronavirus en de maatregelen om dit virus te bestrijden houden op dit moment de wereld in z’n greep. Gelukkig lijkt het erop dat de genomen maatregelen langzamerhand een positief effect beginnen te krijgen, dit is hoopvol. Deze tijd brengt ook met zich mee dat er nieuwe ontwikkelingen op gang komen zoals meer online onderwijs en meer digitaal overleggen waar nodig. We rijden letterlijk niet meer over naar toe. En er komen gelukkig veel nieuwe en innovatieve ontwikkelingen op gang in de samenleving, vanuit een sterk saamhorigheidsgevoel.

We kunnen dan ook gerust stellen dat deze coronatijd een aantal maatschappelijke en technologische ontwikkelingen met zich meebrengt, danwel versnelt. Om hier goed op aan te sluiten biedt Samenwerking Noord een aantal webinars aan die te maken hebben met deze ontwikkelingen, variërend van technologie tot ‘hoe blijf je fit en actief in deze tijd’.

We nodigen onze leden graag uit actief mee te doen met deze webinars.

Aanstaande webinars

Security & Privacy

Externe webinar
4 juni • 10.00 uur
Security in Control voor Woningcorporaties (BIC/BBB)

Door Audittrail

Voor wie is de webinar bedoeld? De webinar is bedoeld voor iedereen die werkt bij woningcorporaties en dan met name voor de security professionals.

Meer info en aanmelden
Thema Werken met IT

9 juni • 11.00 uur
HR Analytics binnen de Rijksoverheid

Door P-Direkt

P-Direkt is verantwoordelijk voor de salaris- en personeelsadministratie van 120.000 rijksambtenaren. Het P-Direkt Analytics Lab (aLab) doet HR analytics onderzoeken in opdracht van ministeries. HR analytics is het generen van inzichten binnen HR door middel van het analyseren van kwantitatieve data. Het team helpt beleidsmakers en HR professionals van verschillende ministeries om inzicht te creëren uit grote hoeveelheden data.

Meer info Aanmelden
Security & Privacy

Externe webinar
9 juni • 16.00 uur
Online Masterclass Cybersecurity

Door Erik Rutkens

Met de groeiende digitalisering in onze maatschappij neemt ook het aantal cyberaanvallen toe. Cybersecurity wordt daarmee een belangrijk onderdeel van het digitale ecosysteem. Er is dringende behoefte aan kennis op het gebied van cybersecurity.

Meer info en aanmelden
Security & Privacy

Externe webinar
11 juni • 10.00 uur
Security en Privacy in Control met Topdesk

Door Audittrail

Voor wie is de webinar bedoeld? De webinar is bedoeld voor iedereen die gebruik maakt of gebruik wilt maken van TopDesk.

Meer info en aanmelden
Security & Privacy

Externe webinar
18 juni • 10.00 uur
Van Project naar Programma + demonstratie van het CMF in Sensus

Door Audittrail

Voor wie is de webinar bedoeld? De webinar is bedoeld voor iedereen die werkt met of gebruik wilt maken van Sensus.

Meer info en aanmelden
Thema Cyber Security

19 juni • 13.00 uur
‘Rondetafeldiscussie ‘Back to work na corona; wat zijn de securityrisico’s?’

Door Ordina

Welke securityrisico’s moeten we beperken als we weer allemaal op kantoor gaan werken?

De recente ontwikkelen tijdens de huidige COVID-19 crisis hebben ervoor gezorgd dat remote werken heel snel is ingeburgerd. Dit brengt, naast belangrijke voordelen, ook allerlei risico’s met zich mee, zowel op de korte als op de lange termijn. Het thuiswerken verbreedt het dreigingsland-schap, laat de aandacht op de werkomgeving verslappen en vergt andere maatregelen om in control te blijven.

Meer info Aanmelden
Security & Privacy

Externe webinar
25 juni • 10.00 uur
Risicomanagement: Wat kunt u doen?

Door Audittrail

Voor wie is de webinar bedoeld? De webinar is bedoeld voor iedereen die te maken heeft of wilt hebben met risk of risicomanagement.

Meer info en aanmelden
Thema Post-Corona

24 juni • 16.00 uur
Jo Caudron: Een optimistisch plan voor een post-corona wereld

Door Samenwerking Noord, IT-Academy, Samenwerking Rijk Noord en Connect FRL

Na de succesvolle keynote tijdens Trendship in oktober 2019 komt Jo Caudron, internetpionier, serial entrepreneur en founding partner van Duval Union Consulting en Scopernia, weer online terug. Tijdens dit webinar spreekt Jo over een entry strategie voor het nieuwe normaal en presenteert hij een optimistisch plan voor een post-corona wereld.

Meer info Aanmelden

Aanstaande online cursussen

Thema Technologie

Externe Hybride Cursus
28 mei
MovieLearning: ‘Competentieontwikkeling en persoonlijk leiderschap’ met aansluitend een webinar van Manfred van Doorn

Door Samenwerking Rijk Noord & Manfred van Doorn

Je krijgt een maand lang toegang tot de course ‘Competentieontwikkeling en persoonlijk leiderschap’. Jij kiest zelf wanneer je welke filmfragmenten wil bekijken. Bovendien kan je op donderdag 28 mei een webinar volgen van leiderschapsexpert Manfred van Doorn. Na afloop van dit online seminar kun je nog gericht twee weken gebruik te maken van deze course. Het webinar maakt gebruik van de course, dus het is noodzakelijk de course te volgens als je aan het webinar wilt deelnemen.

Meer info en aanmelden

Terugkijken

Thema Vitaliteit

Alfa College
Bewegen en vitaliteit in praktijk

Door Habib Kazemi

We weten allemaal dat sport en bewegen gezond is. Voor een gezonde lifestyle moeten we vooral in beweging blijven. Habib Kazemi, docent aan het alfa college sport en bewegen en oud bondscoach taekwondo, zal je gedurende 30 minuten meenemen in zijn verhaal over waarom sporten zijn leven heeft veranderd. Waarom is sporten nou zo belangrijk, wat doet het met ons brein en waarom moeten we massaal gaan sporten. Nieuwsgierig? Bekijk de video.

Terugkijken
Thema Digitaal Samenwerken

Quint
Experience Classes

Serie van 10 webinars

We zijn in korte tijd ongevraagd een virtueel team geworden, gelijktijdig blijft het werk het werk. We moeten dan ook met z’n allen een nieuwe manier van samenwerking in het team en tussen teams uitvinden om onze klanten optimaal te helpen. We zien naast veel experimenteren ook nu al de behoefte om samenwerken structureel beter te doen. Het zijn deze ervaringen en inzichten die we willen delen in een serie van experience classes. In deze Experience classes hebben we geen antwoorden op alle vragen maar delen we onze ervaringen bij functionerende en startende teams. We nemen u mee op onze reis. We zijn nog niet op het eindpunt maar zien inmiddels wat wel en niet werkt.
Deze Experience classes zijn live opgenomen en duren ongeveer 30 minuten. U kunt ze op ieder voor u geschikt moment volgen of opnieuw bekijken.

Terugkijken

Webinar geven?

We hebben alle informatie voor het geven van een webinar voor je op een rij gezet, zodat je snel aan de slag kunt.

Doorgaan