Waterbedrijf Groningen sluit aan bij Samenwerking Noord om de kennis en het netwerk

Je zou het niet gelijk denken, maar het is mede aan ICT-ers te danken dat niemand in Groningen en Drenthe hoeft na te denken over de vraag of er water van zeer hoge kwaliteit gaat stromen als je de kraan opendraait. Dat water stroomt nagenoeg 24/7 uit de kraan, tenzij de kraan zelf defect is en/of andere korte verstoringen zoals een breuk in de leiding. Natuurlijk: het zijn uiteraard de technici die pompstations en leidingen hebben gelegd, maar om overal tijdig prima kraanwater te hebben, daar komt ook veel automatisering bij kijken. Daarom heeft Waterbedrijf Groningen samen met WMD drinkwater en WLN (voorheen Waterlaboratorium Noord) een ervaren ICT-afdeling. En mede om de kennis van de leden van deze afdeling op peil te houden heeft Waterbedrijf Groningen besloten om zich aan te sluiten bij Samenwerking Noord.

‘Ik ben blij met het lidmaatschap van Samenwerking Noord. Onze gezamenlijke ICT-afdeling is bij lange na niet zo groot als die van bijvoorbeeld DUO, Gasunie of RDW. We zijn lid geworden van Samenwerking Noord in de hoop ons netwerk te vergroten, om het eenvoudiger te maken nieuwe kennis op te doen en zeker ook om zichtbaarder te worden bij andere ICT-ers. Voor het geval er bij ons vacatures zijn’, licht Paul Bremer toe.

Bremer is sectormanager Services & ICT bij Waterbedrijf Groningen. Hieronder valt ook de gezamenlijk ICT-afdeling: “Het is een shared service afdeling voor zowel Waterbedrijf Groningen, WMD drinkwater als WLN. De afdeling is gehuisvest in Assen bij WMD Drinkwater en telt circa 15 interne medewerkers, maar we hebben ook een flexibele schil door inhuur. Samen met Functioneel Beheer in de lijn van de bedrijven zorgen we dat de systemen en applicaties werken en dat er 24/7 water gemaakt en gedistribueerd wordt en klanten hun rekeningen krijgen. Natuurlijk wordt er gewerkt aan innovatie, beheer en beveiliging van de systemen. Er is genoeg te doen en dat maakt ook dat we onze kennis up to date moeten en willen houden.

“Ik had natuurlijk al eens gehoord van Samenwerking Noord. Maar ik verkeerde in de veronderstelling dat Samenwerking Noord er vooral was voor gróte bedrijven. Dat was dus een misverstand. De vereniging is er ook voor organisaties van onze omvang en daar ben ik heel blij om. We hopen met name onze kennis te kunnen vergroten en eenvoudiger andere professionals te kunnen bereiken. Maar omdat wij maar een beperkte afdelingsgrootte hebben vrees ik dat wij niet altijd op alle netwerkbijeenkomsten zullen kunnen komen, het werk gaat voor”, aldus Paul Bremer.

‘De drinkwaterwereld echt een interessant werkveld, ook voor ICT medewerkers. We hebben een groot palet aan systemen en doen veel aan cyberbeveiliging en innovaties. Juist ook omdat drinkwater onder de vitale bedrijven van Nederland valt. Het is leuk en uitdagend om te kunnen blijven werken aan een mooi product als de drinkwatervoorziening. Onze medewerkers zijn hier zeer loyaal en we hebben een enthousiaste club. Nu we zijn aangesloten bij Samenwerking Noord kunnen onze medewerkers ook nog hun horizon verbreden, dus ik ben heel blij met ons lidmaatschap’, aldus Paul Bremer.