Vincent Everts keynote speaker bij Internet of Things bijeenkomst Samenwerking Noord

Samenwerking Noord haalt trendwatcher Vincent Everts naar het noorden om medewerkers van de aangesloten organisaties bij te praten over de ontwikkelingen rondom de Internet of Things (IoT).

Vincent Everts heeft een passie voor nieuwe technologie en is door Management Team uitgeroepen als tiende van de Top 25 beste sprekers van Nederland. Everts is een gadget fanaat, test deze op alle fronten en kijkt graag naar de mogelijkheden die deze bieden in organisaties.

Autoriteit
Naast de keynote van Vincent Everts verzorgt ook Jorik Abspoel van VINT Sogeti Labs een keynote presentatie. Jorik Abspoel is een autoriteit op het terrein van IoT en werkt met bedrijven aan nieuwe ideeën, innovaties, kansen en creaties met een technologisch tintje.

Interactieve presentaties
Naast deze twee sprekers kunnen de deelnemers in kleine groepen een keur aan interactieve presentaties volgen. Zo zijn er bijvoorbeeld presentaties over toepassingen van IoT in de zorg en voertuigtechniek en gaat het over digitale steden en security. Doel van de dag is dat diverse deskundigen de deelnemers in één dag bijpraten over de techniek en toepassingen van de toekomst.

Internet of Things
Als de fysieke en virtuele wereld samenkomen, ontstaan nieuwe mogelijkheden.  Dat is de verwachting van de Internet of Things (IoT). Hierbij spelen ‘slimme’ alledaagse objecten een sleutelrol. Met gebruik van sensoren kunnen deze hun omgeving in zich opnemen, met elkaar communiceren en internetdiensten gebruiken.

Samenwerking Noord
Samenwerking Noord is een samenwerkingsverband van ruim 35 (semi) overheidsorganisaties in Noord-Nederland met een eigen IT afdeling. Medewerkers van de aangesloten organisaties krijgen de kans om hun IT-kennis op peil te houden door bijvoorbeeld tijdelijk bij een andere werkgever aan de slag te gaan of door deel te nemen aan bijeenkomsten of kennisgroepen.

Informatie en aanmelding
De Internet of Things kennisbijeenkomst wordt gehouden op donderdag 23 juni van 10 tot 17 uur in het Provinciehuis Drenthe in Assen. Iedereen kan zich voor deze gratis toegankelijke bijeenkomst via de site van Samenwerking Noord aanmelden, maar medewerkers van bij Samenwerking Noord aangesloten organisaties krijgen voorrang. Op de site is tevens het volledige programma te vinden.