Veiligheidsregio’s Fryslân, Drenthe en Groningen samen toegetreden tot Samenwerking Noord

Groningen – Dinsdag 26 januari ondertekenden Veiligheidsregio’s Fryslân, Drenthe en Groningen een overeenkomst met Samenwerking Noord, een samenwerkingsverband dat zich richt op een duurzame ontwikkeling van de ICT‐functie van (semi)‐overheidsorganisaties in de Veiligheidsregio’s Fryslân, Drenthe en Groningen samen toegetreden tot Samenwerking Noord.

Samenwerking Noord

Samenwerking Noord streeft naar behoud van ICT‐talent, ontwikkeling van ICT‐werkgelegenheid en de profilering van Groningen, Friesland en Drenthe als een succesvolle en aantrekkelijke ICT‐regio. De netwerkorganisatie zoekt verbinding tussen de deelnemende organisaties om kennis te ontwikkelen en te delen. Dat gebeurt bijvoorbeeld door bijeenkomsten en workshops te organiseren, maar ook door het openstellen van vacatures en het (tijdelijk) uitwisselen van medewerkers met elkaar. Als een van de initiatiefnemers van de IT Academy Noord‐Nederland levert ze bovendien een bijdrage aan bijvoorbeeld trainingen op het gebied van nieuwe werknemersvaardigheden en technieken. Verschillende provincies, gemeenten, uitvoeringsinstanties en onderwijsinstellingen in Noord‐Nederland zijn aangesloten.

Meerwaarde

Erik van Zuidam directeur van Veiligheidsregio Groningen vertelt waarom de toetreding belangrijk is. ‘Het versterkt nu al de samenwerking van de drie veiligheidsregio’s onderling. Ik zie ook kansen voor bijvoorbeeld business intelligence, een relatief nieuw vakgebied in onze organisatie. Dit is de manier om partners te betrekken die daar al wat verder in zijn. En als lerende organisatie komen we natuurlijk graag in contact met alle innovatieve ideeën van de organisaties om ons heen’. De kennisuitwisseling werkt twee kanten op. ‘We hebben onze informatiemanagement‐ en ICT-omgeving op een bepaalde manier ingericht en daarin veel kennis en ervaring opgedaan waar andere organisaties wat van kunnen opsteken’, meent Van Zuidam. ‘De komende jaren gaan we op onderzoek uit naar wat wij nog meer voor elkaar kunnen betekenen’.

Foto: v.l.n.r. Erik van Zuidam directeur van Veiligheidsregio Groningen, Fred Hassert voorzitter van Samenwerking Noord, Fred Heerink directeur Veiligheidsregio Drenthe, Wim Kleinhuis directeur Veiligheidsregio Fryslân.

Bron: http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/27435/#sthash.CfrYLR1o.dpuf