Veel animo voor Samenwerking Noord-kennissessie ‘User Adoptie Office 365’

De aanmeldingen voor de Samenwerking Noord-kennissessie ‘User Adoptie Office 365’ stroomden binnen en dus was het op 11 april ‘volle bak’ in de ontbijtzaal van het Van der Valk Hotel is Assen. Zo’n honderd geïnteresseerden van verschillende organisaties lieten zich er door Marcel Alberts van Centric informeren over Microsoft Teams en kregen een case voorgelegd over de Office 365 user adoptie bij VodafoneZiggo.

De sessie stond dus onder de bezielende leiding van Marcel Alberts, dé Office 365-goeroe van Centric. Al snel bleek het gros van de aanwezigen al wel te werken met OneDrive of SharePoint, maar met Microsoft Teams was men minder bekend. Alberts gaf de aanwezigen daarom een nuttige inkijk in de wereld van Office 365 en de manier waarop medewerkers van bijvoorbeeld VodafoneZiggo worden meegenomen in het gebruik ervan.

Volgens Alberts is het verstandig om te starten met een pilot, wil je de implentatie van Office 365 doen laten slagen. “Zorg daarbij dat je opgeleide gebruikers hebt en dat er commitment is vanuit het senior management”, zo luidde zijn advies.

De ochtend bleek eigenlijk te kort om alle ins en outs te behandelen, maar Alberts wist tijdens de kennissessie in ieder geval bij vele aanwezigen de ogen te openen: Wat moet je wel bij de implementatie van Office 365 vooral wél en wat moet je vooral níét doen. Wie meer advies wil over Office 365 user adoptie, kan een kijkje nemen op zijn blog: 365forall.com.