Terugblik Best Practice Managen van grote projecten

[fusion_text]Op donderdag 23 januari 2015 vond met succes de eerste Best Practice van de IT Academy plaats bij de Hanzehogeschool. Het thema was “Het managen van grote projecten”. De organisatie was in handen van de RDW.

De Best Practices worden georganiseerd onder de vlag van de IT Academy, met als doel van (en met) elkaar te leren.  Zo’n 80 mensen vanuit de verschillende organisaties van Samenwerking Noord waren aanwezig.

Een goede opkomst voor deze eerste editie.

Fusie ziekenhuizen

Han van der Zee nam het publiek op boeiende wijze mee in de dilemma’s en vraagstukken waar hij tegenaan liep als programmamanager van een omvangrijk fusieproject van een tweetal ziekenhuizen in Limburg. Hij bewees met zijn ervaringen des te meer dat een goede voorbereiding niet altijd een garantie voor succes is.

Bekijk de presentatie van Han van der Zee in PDF.

Winframe

Gerard Doll vertelde vervolgens over de grote projecten waar de RDW zich de afgelopen jaren mee bezig heeft gehouden. Hij zoomde daarbij met name in op de grootschalige migratie van mainframe naar winframe. Auke van der Meulen van Get There maakte vervolgens als programmamanager van deze migratie een inhoudelijke verdiepingsslag. Hij gaf inzicht in de verschillende aspecten van het managen van het migratieproject; van vooronderzoek tot en met het doorvoeren van de veranderingen die nodig waren in techniek en organisatie. En dat terwijl de ‘RDW winkel’ open moest blijven tijdens ‘de verbouwing’. Hij vergeleek de migratie met een auto, waarvan tijdens het rijden de motor wordt vervangen.

Regietheater

Tot slot was er het regietheater. De acteurs lieten op interactieve en humoristische wijze zien wat er allemaal mis kan gaan in het fictieve project “rekeningrijden”. De deelnemers kregen vervolgens de mogelijkheid de regie over te nemen in de communicatie rondom het project, wat tot hilarische en herkenbare situaties leidde.

Vervolg 15 mei

De tweede Best Practice, met als thema “Security”, wordt georganiseerd door Gasterra op 15 mei in het Groninger Museum. Hou deze site in de gaten om je aan te melden.[/fusion_text]