Save the date: ‘Vrouwen in de ICT’ op 15 december

We kunnen er wel omheen draaien, maar als je de personeelsbestanden erop nakijkt is het overduidelijk: het ICT-wereldje wordt nog altijd gedomineerd door mannen. Daar lijkt echter verandering in te komen: steeds meer meisjes kiezen voor een technische opleiding en IT-organisaties zien steeds vaker in dat een vrouwelijke blik van grote toegevoegde waarde kan zijn. Om die ontwikkeling verder te stimuleren organiseren de Hanzehogeschool, DUO, Groningen Digital City en Samenwerking Noord op 15 december het ladies only-event ‘Vrouwen in de ICT’.

Waarom alleen voor vrouwen? “Nou gewoon, omdat het kan”, aldus de initiatiefnemers. “Alle vrouwelijke medewerkers van de Samenwerking Noord-partners én alle vrouwelijk ICT-studenten zijn van harte uitgenodigd om bij dit unieke event aanwezig te zijn.” Plaats van handeling zal de Van Doorenveste op de Zernike Campus zijn.

Voor nieuws over het programma, de precieze tijden en andere updates: houd de site, eventpagina en nieuwsbrief van Samenwerking Noord in de gaten.