Save the date: Kennisbijeenkomst ‘Transport & Digitalisering’ in 10 oktober 2018

Op 10 oktober a.s. organiseert Samenwerking Noord tezamen met het CJIB, Arriva, RDW, Koopman Logistics Group, Groningen Seaports en TVM verzekeringen een kennisbijeenkomst over de sector Transport en de actuele digitale ontwikkelingen in deze sector. Het belooft een zeer interessante middag te worden met uiteenlopende onderwerpen.

De locatie waar deze bijeenkomst gehouden zal worden, is het kantoor van TVM verzekeringen, Van Limburg Stirumstraat 250 in Hoogeveen.

Het programma ziet er als volgt uit:

13.00u   –   inloop
13.30u   –   welkom en opening
13.40u   –   Blok 1:

Papierloos transport door Peter Oosterhoff van Koopman Logistics Group
In het beroepsgoederenvervoer zijn papieren documenten nog steeds essentieel. Dat staat real-time gegevensverwerking in de weg. Waarom is het in deze sector zo lastig om papierloos te gaan werken? Wat levert het op en wat zijn de belemmeringen en mogelijkheden? Recente sector-brede initiatieven komen in deze sessie ter sprake zoals Transfollow en iShare. Tevens zullen we ingaan op de branche-specifieke oplossing voor de automotive industrie die Koopman heeft ontwikkeld op basis van blockchaintechnologie. Deze sessie is interessant voor ieder die betrokken is bij het vervangen van papier in (logistieke) ketens waarin meerdere partijen een rol spelen zoals logistiek managers, supply chain managers, project managers, business consultants, informatie analisten en IT managers.

Verschillende leveranciers in het voertuig, toch dezelfde taal door Gerrald Voerknecht van Arriva
Binnen het Openbaar Vervoer zijn bussen en treinen ondertussen voorzien van heel veel apparatuur. Boordcomputers, omroepsystemen, schermen en veel sensoren die tegenwoordig veelal bekend zijn onder de noemer IoT devices. Deze apparaten communiceren steeds meer met elkaar in het voertuig, maar los van verschillende fysieke aansluitingen (RS232, RS485, UTP,…) spreken ze nagenoeg nooit dezelfde taal. Sinds een aantal jaren is een nieuwe standaard in ontwikkeling, genaamd ITxPTwat een enorme verbetering is binnen het Openbaar Vervoer (maar ook zeker interessant kan zijn voor andere voer- of vaartuigen).

15.00u – 15.20u      Pauze
15.20u – 16.40u      Blok 2

Data ontsluiting door Nils Peerdeman van het CJIB
In dit blok gaat het CJIB in op het wat, het hoe en waarom van (het belang van) data-ontsluiting. Hierbij zal worden ingezoomd op het bepalen van de behoefte van de business, het gebruik van data-patronen en het ontsluiten van legacy.

Vanaf ongeveer 16.40 uur zullen  Gert Jan Theuwissen (RDW) en Henk Zwetsloot (Groningen Seaports) alvast een tip van de sluier oplichten over het onderwerp voor de volgende (aansluitende) kennisbijeenkomst: autonoom vervoer.

Tot slot is er gelegenheid om te netwerken met een hapje en drankje. Rond 18:00 uur zal de bijeenkomst afgelopen zijn.

De kennisbijeenkomst is bedoeld voor leden van Samenwerking Noord en hun medewerkers. Er zijn geen kosten aan verbonden. Belangstellenden kunnen zich voor deze kennisbijeenkomst aanmelden door een e-mail te sturen naar Harold van Emst: h.vanemst@samenwerkingnoord.nl.