Samenwerking Noord organiseert prikkelende bijeenkomst voor Functioneel Beheerders

Alle functioneel beheerders verzamelen! Op donderdag 8 september organiseert Samenwerking Noord een speciale bijeenkomst voor de Functioneel Beheerders van alle aangesloten organisaties. Het thema van de middag is ‘Van best practice naar next practice’.

Vrijwel alle organisaties zijn bezig met een transformatie naar Agile, Internet of Things, Digitalisering en Cloud. Business Information Management (BIM) is, vanwege de unieke positie tussen de business en IT, dé kritieke succesfactor in dergelijke innovaties en neemt een sleutelpositie in op zowel operationeel als strategisch niveau.

Daarmee verandert het vakgebied Functioneel Beheer. De best practices kennen we inmiddels wel; het is tijd om vooruit te kijken, naar de next practices. Welke stappen moet u nu nemen om straks niet te laat te zijn? Wat betekenen de veranderingen  voor de rol van de Functioneel Beheerder? En wat doen DUO en Sogeti in deze ontwikkelingen? Het zijn allemaal vragen die tijdens de middagbijeenkomst in het UMCG zeker beantwoord worden.

Het programma start om 13.00 uur. Om 13.15 uur vertelt Wilbert Teunissen van Sogeti over het onderzoek dat de ICT-dienstverlener deed naar de toekomst van Functioneel Beheer en Informatiemanagement. Na Teunissen zullen Agnes Rutgers en Arjen Wassink van DUO het podium betreden. Zij gaan in op de Waarom-, Wat- en Hoe-vraag rond de veranderingen binnen het Functioneel Beheer.

Na een pauze is er vervolgens ruimte voor een interactieve discussie over de next practices binnen het werkterrein van de Functioneel Beheerder. De middag wordt om 16.00 uur afgesloten met een “prikkelende afsluiting die tot nadenken stemt”, aldus de organisatie.

Functioneel Beheerders kunnen zich hier inschrijven voor de bijeenkomst.