Samenwerking Noord en het nieuwe motto “We Unite”…

De Nieuwjaarsbijeenkomst van Samenwerking Noord op dinsdag 21 januari was in meerdere opzichten zeer uitzonderlijk. Op de eerste plaats vanwege het wat late tijdstip, waardoor iemand grapte dat we er “meteen maar een oud-jaarsbijeenkomst van konden maken!”. Maar toch kwam het wel heel goed uit dat de bijeenkomst eind januari was, want in de eerste weken van januari zijn er al zóveel nieuwjaarsvisites, dat het amper is bij te benen.

Kennelijk was de datum van 21 januari wel handig gekozen want de opkomst was zeer groot: er kwamen meer dan honderd mensen. Bovendien konden we de receptie op deze avond houden in het Forum Groningen, en dat was, voor wie nog niet in het gebouw was geweest, een mooie reden om naar onze bijeenkomst te komen.

Bovendien symboliseerde het gebouw van Forum Groningen wat mij betreft ook heel mooi datgene waar ook Samenwerking Noord voor staat: de toekomst! Het Forum is ook ‘verbinden’: de verbinding leggen met de bevolking als ontmoetingsplek en verbinden doet Samenwerking Noord ook.

Tijdens de bijeenkomst kon ik ook even kwijt dat ik mij zeer verheug op de rest van het komende jaar, waarin weer veel activiteiten en kennissessies zijn  gepland. En dit jaar gaat ook heel mooi van start met het inschrijven van ons zeventigste lid: de Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC). Dit bedrijf ziet zichzelf terecht als een verbinder van het Noorden, en aangezien we zelf ook niets liever doen dan verbinden, denk ik dat we er met dit bedrijf een mooie partner bij hebben gekregen.

Tijdens de bijeenkomst werd ook het nieuwe logo onthuld, en een nieuwe website. De subtitel van het nieuwe logo is – in groene letters – : ‘We Unite’. Dat was op de bijeenkomst ook heel goed te zien: we brengen partijen bij elkaar. Dat wij in het Noorden zo’n goede samenwerking hebben op IT-gebied, dat is uniek in Nederland, en andere regio’s kijken daar met jaloezie naar.

Wat mij betreft is het dan ook een heel mooi voornemen voor de rest van het komend jaar: bevorderen dat mensen elkaar weten te vinden. Voor een krachtige, onderling goed verbonden, noordelijke “IT” sector. IT is daarbij meer dan alleen de IT’ers, IT gaat diep de organisatie in, en is van iedereen en dat betekent dat Samenwerking Noord er is voor iedereen.