RDW Techday 2019: van hardcore ICT tot workshops voor beginners

Op donderdag 21 maart organiseerde de RDW voor de derde maal zijn Techday. Liefst 250 bezoekers, waaronder ook vijftig leden van Samenwerking Noord, lieten zich in het Van der Valk Hotel bij Hoogkerk trakteren op een bomvol programma, waarin de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit vanzelfsprekend ruim aan bod kwamen, maar waarin ook ruimte was voor andere interessante innovaties.

Met de Techday wil de RDW zijn medewerkers laten proeven van de allerlaatste ontwikkelingen op technologiegebied. Het thema van dit jaar ‘IT starts with you’, was volgens de organisatie met opzet behoorlijk algemeen gehouden. “Het grootste deel van de aanwezigen bestaat uit ICT’ers, maar er zijn ook weer enkele tientallen RDW’ers die aan de businesskant werken present”, vertelt Esmé van der Zijde namens de organisatie. “De technologische ontwikkelingen spelen zo’n grote rol binnen de RDW dat we ook hen daarover willen informeren.”

Zo waren er bijvoorbeeld workshops Angular for Beginners en Python for Beginners, lezingen over AI en Machine Learning en een zeer toegankelijke hands-on introductie tot 3D-printing. Tegelijkertijd konden de doorgewinterde ICT’ers aanschuiven bij sessies met titels als ‘Automate Deployments met Azure DevOps’, ‘RXJ Observables in Angular’ en ‘Software Patterns and Practices voor Cloud Applicaties’. Kortom: er was voor ieder wat wils.

Maar voordat deze tracksessies van start gingen, was het de beurt aan trendwatcher en keynote speaker Bruno Fabre om de aanwezigen op de hoogte te brengen van de laatste technologische ontwikkelingen op mobiliteitsgebied. En dat zijn er nogal wat, zo bleek uit zijn verhaal. Hoe daarmee om te gaan? Volgens Fabre is het belangrijk om elkaar op te zoeken en kennis en ervaringen uit te wisselen, zowel binnen als buiten je eigen organisatie. “En ga experimenteren”, zo drukte hij de aanwezigen op de borst. “Maak fouten en geniet van de reis”, zo sloot hij af.

Na zijn betoog vertrokken de aanwezigen naar de door hen gekozen tracksessies om op het einde van de dag weer allemaal in dezelfde zaal te belanden voor de afsluitende keynote van verkeerspsycholoog Karel Brookhuis. Hij plaatste alle technologische ontwikkelingen weer even in het juiste perspectief en was daarmee aan het einde van de uitermate boeiende RDW Techday de juiste man op de juiste plek.