OIM Orthopedie sluit zich aan bij Samenwerking Noord: ‘Ik word hier erg vrolijk van!’

“De ontwikkelingen in de ICT gaan zo hard dat vrijwel iedereen continu bezig is het wiel opnieuw uit te vinden”, zo constateert Allan Hofstede. “Volgens mij kunnen we beter onze krachten bundelen en zoveel mogelijk samenwerken. Daar worden we niet alleen individueel beter van: de hele noordelijke economie profiteert ervan!”, aldus het ICT manager van OIM Orthopedie, dat zich onlangs aansloot bij Samenwerking Noord.

Het is dan ook die krachtenbundeling die Hofstede zo aanspreekt in dé ICT-samenwerkingsorganisatie voor Noord-Nederland. “Ik word daar echt heel vrolijk van”, zo lacht hij. “En ik merk dat ik niet de enige ben: laatst was één van onze projectmanagers naar een bijeenkomst van Samenwerking Noord geweest. Hij kwam dolblij terug: eindelijk was hij mensen tegengekomen die precies snapten tegen welke dingen hij aanliep in z’n werk, zo zei hij. Het is die netwerkfunctie en de kruisbestuiving die erdoor ontstaat die mij zo aanspreken in Samenwerking Noord.”

Voor wie er bij de naam OIM Orthopedie geen lichtje gaat branden: het bedrijf is in heel Nederland actief en voorziet vele duizenden mensen van steunzolen, orthopedisch schoeisel, podotherapie en prothesen en orthesen. ““OIM is een stichting, zonder uitgesproken winstoogmerk maar uiteraard wel met een streven naar een gezonde financiële basis en reserves”, legt Hofstede uit. “We zijn nauw aan de zorg gelieerd en werken met veel ziekenhuizen samen.”

In totaal zijn bij OIM Orthopedie, dat zijn hoofdkantoor in Assen heeft, zo’n 470 mensen werkzaam. “De ICT-afdeling is daar met zijn zeven mensen maar een klein onderdeel van”, zo geeft Hofstede aan. “Maar wel een heel belangrijk en volwaardig deel. Ontwikkelen doen we niet binnenshuis, we zijn meer een beheer- en projectomgeving. Vooral dankzij onze ervaring met businessprojecten en onze kennis op het gebied van 3D-technologie – waar we bv in de prothesiologie gebruik van maken – kunnen we denk ik een bijdrage leveren binnen Samenwerking Noord.

Daarnaast ziet Hofstede kansen op het gebied van stages en traineeships. “Ik denk dat we studenten en starters op de arbeidsmarkt een leuke en nuttige ervaringsplek kunnen bieden; juist omdat we niet zo’n grote ICT-organisatie zijn als veel andere Samenwerking Noord-leden en omdat we erg marktgericht opereren. De afstand tussen denken en doen is bij ons erg klein en dat heeft zijn voordelen.”