Nick Stevens benoemd tot eerste Chief Digital Officer van Groningen

Nick Stevens is benoemd tot de eerste Chief Digital Officer (CDO) van Groningen. In deze nieuwe functie moet hij problemen rond de digitalisering in de stad Groningen en omgeving aanpakken. Stevens zal in zijn nieuwe functie worden ondersteund door Gert-Jan Ridder van Samenwerking Noord, Bob Voorneveld van Spindle en Mairis Vaker en Lian de Boer van de gemeente Groningen. Een en ander meldt woensdag 1 februari het Dagblad van het Noorden.

Volgens Stevens is er in Groningen al veel gerealiseerd op digitaal gebied, maar ook heel veel nog niet. En met dat laatste gaat hij dan aan de slag als Chief Digital Officer.

Eén van de zaken die aangepakt zouden moeten worden is dat er weliswaar heel veel gebeurt in Groningen, maar dat er geen regie op gevoerd wordt. En daardoor gaan energie en potentie verloren, aldus Stevens.

Het instellen van een Chief Digital Officer is een idee van  bestuurder Trijnie Faber van de Hanzehogeschool Groningen, ondersteund door wethouder Joost van Keulen van Economische Zaken van Groningen.

Foto: Jan Buwalda