New Nexus bouwt nieuw hoofdkwartier op Nesciopark in Haren

New Nexus krijgt een nieuw hoofdkwartier. Het nu nog in Tynaarlo gevestigde IT-bedrijf groeide de afgelopen jaren behoorlijk uit zijn jasje. In de zoektocht naar grotere behuizing is gekozen voor een nieuw te bouwen, 2300 vierkante meters tellend kantoorpand op het Nesciopark in Haren.

Het nieuwe kantoor zal ruimte gaan bieden aan liefst honderd werkplekken, maar er komt ook een bedrijfsrestaurant en zelfs een fitnessruimte voor de medewerkers. “Met dit nieuwe pand zijn wij klaar voor de toekomst”, zo zegt New Nexus op zijn website.

“Het kantoor wordt zo gebouwd dat bij verdere groei relatief makkelijk kan worden uitgebreid. De ligging aan de A28 en nabij het transferium maakt ons makkelijk bereikbaar, zowel met eigen als met openbaar vervoer. Een groot voordeel van deze locatie ten opzichte van onze huidige locatie is dat het op fietsafstand van de stad Groningen is, zodat medewerkers met de fiets naar hun werk kunnen. Dit past goed bij onze ambities op het gebied van duurzaamheid en vitaliteit.”

De nieuwbouw is ontworpen door Architectuurstudio Skets uit Groningen. Het streven is om een volledig duurzaam gebouw neer te zetten dat opgaat in de omgeving en de natuur. Zo worden de richtlijnen van BREEAM-NL aangehouden, hét instrument om integraal de duurzaamheid van gebouwen te meten en beoordelen.

De bouw van het nieuwe New Nexus-hoofdkwartier zal nog voor de zomer van 2019 van start gaan.

Klik hier voor meer impressies van de nieuwbouw.