Maand van de digitalisering: Digitale Tools, hoe veranderen ze jouw organisatie?

Op dinsdag 20 juni verwelkomde Noorderlink, in samenwerking met Samenwerking Noord, zo’n 65 65 HR-professionals en andere geïnteresseerden in Het Kasteel in Groningen. Zij konden in een ‘proeverijencarrousel’ kennis maken met nieuwe digitale hulpmiddelen die het werk kunnen vergemakkelijken, verbeteren of zelfs overnemen.

In zes sessies werden evenzoveel tools gepresenteerd. De aanwezigen konden hieruit drie sessies kiezen om bij te wonen.

Waar Bossers & Cnossen openheid en transparantie propageert door het gebruik van bijvoorbeeld Cisco Spark, zo bestaat bij Part-up de mogelijkheid om je ‘tribe’ af te schermen. Part-up is een marktplaats voor teams die het werk toegankelijk maakt. Talenten van binnen en buiten een organisatie doen mee en je kunt je eigen tribe opstarten. Sanne Knijff van Synergon in Winschoten gaf een mooi voorbeeld hoe zij binnen hun organisatie hier mee werken.

Heeft e-mail heeft z’n langste tijd gehad? Duidelijk is wel dat er een andere generatie staat te wachten, de millenials. Zij werken straks in een community waar in alle openheid en op een andere manier wordt gecommuniceerd en we geen zestig mailtjes meer nodig hebben om één beslissing te nemen.

Hoe worden e-mail en telefonie aan elkaar gekoppeld? Lily, een CRM-pakket, ontwikkeld door Spindle, is hier een mooi voorbeeld van. Lily beheert meerdere e-mail boxen en biedt de mogelijkheid om taken bij te houden, notities te maken en offertes te genereren waar alle medewerkers over dezelfde informatie beschikken.

HR-professionals konden tijdens de ‘proeverijencarrousel’ kennis maken met Profileermij, een organisatie voor werkgevers en professionals die op een innovatieve en betaalbare wijze loopbaanchecks en adviezen geeft.

Defacto, een softwarebedrijf uit Groningen gaf een presentatie over LearningSpaces, een laagdrempelig sociaal platform om te leren van elkaar. Hoe krijg je de verborgen kennis in je organisatie zichtbaar? LearningSpaces biedt deze mogelijkheid en gaat uit van de intrinsieke motivatie van medewerkers om hun kennis te delen.

Waze Nederland vertelde over het gebruik van Slack, een communicatietool voor teams binnen bedrijven. Slack is een mooi voorbeeld van een programma dat alle communicatie bij elkaar brengt: real-time berichten sturen, archiveren en zoeken voor moderne teams.