IT Academy start na de zomer met leergang Programmeren

De IT Academy Noord-Nederland start na de zomer een unieke opleiding voor iedereen die aan de slag wil als developer of meer praktijkervaring op het gebied van programmeren op wil doen. Hiermee speelt de Hanzehogeschool in op de grote vraag naar hoogopgeleide ICT’ers in de regio. In tien maanden (één ochtend per week) worden de deelnemers opgeleid tot junior (Java) programmeur.

In Noord-Nederland zijn bedrijven en organisaties hard op zoek naar developers. De leergang Programmeren is geschikt voor iedereen die kennis van programmeren wil opdoen of tot programmeur bij- of omgeschoold wil worden. Daarnaast is de opleiding, die op 22 september van start gaat, erg geschikt voor docenten die programmeerles willen geven en studenten van niet ICT-gerelateerde studies die hun domeinkennis willen complementeren met digitale vaardigheden.

De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met de docenten van het Instituut voor Communicatie, Media & IT. Dezelfde docenten gaan tijdens de colleges in op drie facetten:: het basis programmeren, geavanceerd programmeren en front-end development. Tijdens het programma leren de deelnemers zelfstandig een (mobiele) applicatie te ontwikkelen in de programmeertaal Java. Verder kunnen ze na afloop uit de voeten met SQL, CSS en HTML, kunnen ze meebouwen aan complexe programma’s zoals games, embedded software, applicaties voor internet en mobiele apparaten en zijn ze in staat softwarevraagstukken te analyseren en oplossingen te ontwerpen, plannen en realiseren.

Klik hier voor meer informatie of om je in te schrijven