IT Academy organiseert college over de ultieme 21st century skill

De IT Academy Noord-Nederland organiseert op donderdag 23 mei 2019 opnieuw een gratis ‘IT Academy College’ in Het Kasteel in Groningen. Het thema van deze editie is ‘Futures Literacy’, volgens velen  de ultieme 21st century skil, waarin alles aangaande de toekomst van de IT-professional samenkomt: kritisch denken, cognitieve flexibiliteit, creativiteit en empathie.

Het lijkt inmiddels soms oud nieuws: De wereld verandert sneller dan wij kunnen bijhouden. Technologie ontwikkelt zich, banen verdwijnen… Vragen we ons nog wel vaak genoeg af: ‘hoe waar dit eigenlijk is?’ Of zijn we in ons denken al vooral bezig met de implicaties van deze voorspellingen voor het IT-onderwijs van de toekomst? En misschien nog wel belangrijker om ons af te vragen: hoe zeker zijn we van het pad dat we nemen?  

Futures Literacy is een methodologie die leert de toekomst te gebruiken om het heden te innoveren. Tijdens IT Academy colleges: Futures Literacy presenteert Loes Damhof, docente aan de Hanzehogeschool Groningen en in 2016 uitgeroepen tot ‘Docent van het Jaar’, op creatieve en inspirerende wijze de beginselen van deze methodologie. Het doel van het college is om de deelnemers nieuw inzicht te geven in hun eigen aannames rondom de toekomst van de IT-professional en om handvatten te bieden zodat ze Futures Literacy toe kunnen passen in hun eigen werk of omgeving.

Futures Literacy

Futures Literacy is ontwikkeld door UNESCO. We gebruiken de toekomst elke dag: we nemen een paraplu mee als we denken dat het gaat regenen, we maken keuzes in onze dag op basis van afspraken. Maar we weten eigenlijk weinig over hoe we de toekomst gebruiken. Futures Literacy Labs nemen deelnemers in kleine, diverse groepen mee naar de voorspelde en gedroomde toekomst op een lange termijn. Door toekomstvisies te verbeelden en perspectieven te verbinden, onderzoekt een Futures Literacy Lab de aannames die de bodem vormen voor onze voorspellingen. Het effect? Een nieuwe kijk op het nu, met nieuwe vragen voor de toekomst.

IT Academy colleges

Om de innovatieve kracht van het Noorden te versterken en netwerken blijvend met elkaar te verbinden biedt IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, regelmatig IT Academy colleges aan. Wil je hierbij aanwezig zijn? Klik hier.