IT Academy Noord-Nederland start opnieuw leergang ‘Strategisch Informatiemanagement’

De IT Academy Noord-Nederland start op 24 mei voor de tweede maal met de leergang ‘Strategisch informatiemanagement’. Deze leergang is bedoeld voor “(aspirant-)informatiemanagers die de regie stevig in handen willen krijgen in het complexe en snel veranderende informatielandschap van vandaag de dag”, aldus de IT Academy.

‘Strategisch informatiemanagement’ is ontwikkeld in samenwerking met de Amsterdamse Academy for Information & Management (AI&M) van prof. dr. ir. Rik Maes. Deze heeft meer dan dertig jaar ervaring in het verzorgen van ‘executive’ programma’s op het gebied van informatiemanagement en management in een informatiesamenleving.

Roland Hiemstra, programmamanager bij de IT Academy Noord-Nederland, studeerde in het verleden af af bij prof. Rik Maes aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en zegt zeer blij te zijn dat het vakgebied in het Noorden door deze samenwerking wordt uitgebreid. Volgens hem sluit het goed aan op de doelstellingen van de IT Academy: het versterken van de noordelijke ICT-arbeidsmarkt door professionals samen te laten leren, zodat er hechte netwerken ontstaan.

Het programma van de leergang bestaat uit acht intensieve collegedagen die in vier blokken van twee dagen worden gegeven . Het eerste blok start op 24 mei.

Het is de tweede keer dat deze leergang wordt gehouden. Op aanbeveling van de eerste groep is het programma uitgebreid van zes naar acht dagen. Door zo te reageren op wensen van deelnemers wil de IT Academy Noord-Nederland ook haar vraaggestuurde manier van werken benadrukken.

Enthousiaste deelnemers

Allard Swart is werkzaam bij de Gemeente Groningen als programmamanager (out)sourcing ICT en voltooide begin 2016 al de leergang Strategisch Informatiemanagement. Volgens hem was de leergang geslaagd om meerdere redenen: “In de eerste plaats omdat ik de leergang erg inspirerend vond. Er waren diverse sprekers over uiteenlopende thema’s: van een stedenbouwkundige tot een deskundige op het gebied van 3d printing”, zo zegt hij. “Daarnaast vond ik het verfrissend hoe Rik Maes de vaak gescheiden werelden van ratio en emotie, kundes en wetenschappen, kunst, design en architectuur met elkaar in verbinding probeert te brengen.”

Kijk hier voor meer informatie over de leergang ‘Strategisch Informatiemanagement’.