IT Academy leidde al meer dan 900 ICT-professionals op

De IT Academy Noord-Nederland heeft in drie jaar tijd al meer dan 900 IT-professionals opgeleid. De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, Samenwerking Noord en IBM Services Center richtten de onderwijsinstelling in 2014 op om het ICT-onderwijs te vernieuwen en de regionale ICT-arbeidsmarkt te versterken. Dat heeft de afgelopen jaren geleid tot verschillende vernieuwende en toonaangevende opleidingen. Niet voor niks is de IT Academy door Computable voor het tweede jaar op rij genomineerd voor de titel ‘Beste ICT-opleider van Nederland’.

Sinds de oprichting hebben ruim 90 organisaties opleidingen afgenomen bij IT Academy Noord-Nederland. Zoals bijvoorbeeld de unieke opleiding Data Science, die in maart van dit jaar voor de derde keer van start is gegaan. Uit deze opleiding is het kennisnetwerk Data Science ontstaan, een platform voor (aankomende) data scientists en geïnteresseerden uit Noord-Nederland om hun kennis en ervaringen te delen en zo het Data Science-vak naar een hoger plan te tillen.

Ook de Java-opleidingen (Java Development en Java voor DevOps). Beide zijn succesvolle trajecten gebleken, die meerdere malen per jaar worden aangeboden. En ook de nieuwste opleiding is bij aanvang al een succes: voor de op 22 september gestarte leergang Programmeren, die speciaal is ontwikkeld voor studenten, professionals en werkzoekenden, was zoveel belangstelling dat er een wachtlijst moest worden ingesteld.

Vraaggestuurd
“Onze opleidingen worden vraaggestuurd ontwikkeld. Dat doen we enerzijds met het bedrijfsleven en anderzijds werken wij ook samen met kennisinstellingen, zoals de Rijksuniversiteit Groningen”, aldus Roland Hiemstra, directeur van de IT Academy Noord-Nederland. Naast het in kaart brengen van de opleidingsvraag wordt er gericht onderzoek uitgevoerd naar de stand van zaken op de ICT-arbeidsmarkt.

Om de innovatieve kracht van het Noorden te versterken en netwerken blijvend met elkaar te verbinden biedt de IT Academy naast zijn opleidingen ook de ‘IT Academy Colleges’ aan. Deze colleges over uiteenlopende onderwerpen zijn gratis te bezoeken voor professionals, studenten en werkzoekenden.

Kijk voor meer informatie over de opleidingen en evenementen van de IT Academy op www.itacademy.nl.