IT Academy colleges: Toekomst van de computer

Op 5 november 2020 organiseert IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, IT Academy colleges: toekomst van de computer. Tussen 15.00 uur en 17.30 uur staan Quantum computing en Neuromorphic computing centraal. Twee verschillende manieren om naar de toekomst van computers te kijken. Deze 13e editie van IT Academy colleges wordt verzorgd door drs. ing. Tjerk Harkema, senior lecturer aan de Hanzehogeschool en prof. dr. Niels Taatgen, hoogleraar kunstmatige intelligentie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Wees online welkom op 5 november vanaf 15.00 uur.

IT Academy colleges: toekomst van de computer start met een introductie Quantum Computing onder leiding van drs. ing. Tjerk Harkema docent van het Instituut voor Communicatie, Media & IT. De rekenkracht van een quantum computer zal veel impact hebben op onze samenleving. Zijn hierdoor versleutelde berichten bijvoorbeeld nog wel veilig? Wat is onder andere de impact op het minen van bitcoins? Wat is de rol van quantum computing in de medische sector? Kunnen we m.b.v. de quantum computing sneller medicijnen ontwikkelen voor bepaalde ziektes? Tijdens het eerste deel van het college neemt Tjerk de deelnemers mee in de concepten achter Quantum Computing en dat zonder ook maar één wiskundige formule te gebruiken.

In het tweede deel van het college staat Neuromorphic Computing, de volgende generatie computers geïnspireerd door de organisatie van het menselijk brein, centraal. Prof. dr. Niels Taatgen legt uit waarom hij denkt dat Neuromorphic Computing de toekomst van de computer kan zijn. Hebben de huidige computertechnologieën de grenzen van hun mogelijkheden m.b.t. snelheid en energie-efficiëntie bereikt? Hij neemt de deelnemers mee langs de technologische ontwikkelingen op het gebied van computer brains or brain computers.

Het college is voor professionals, werkzoekenden, studenten en is gratis toegankelijk.

Meer informatie en aanmelden