Vrouwelijke ICT’ers: geef je nu op voor het exclusieve event ‘Vrouwen in de ICT’!

Op 15 december organiseren de Hanzehogeschool, DUO, Digital Office Groningen en Samenwerking Noord  een interessant en gevarieerd evenement voor alle vrouwen die bij Samenwerking Noord-leden in de ICT/Informatievoorziening werken én voor hun toekomstige collega’s: de studentes. Om te komen tot een leuke inhoud zijn een paar studentes van de Hanzehogeschool geïnterviewd om te achterhalen wat zij nu leuk zouden vinden. De studentes gaven aan dat ze wel wat tips zouden willen krijgen rondom het thema: ‘Hoe handhaaf je je nu als vrouw in de ICT-mannenwereld?’. Met die vraag als basis is het definitieve thema vastgesteld: ‘Hoe profileer je je als vrouw in de ICT?’.

Denk je aan dit thema, dan denk je aan Monic Buhrs, mede auteur van onder meer de boeken ‘Sterken Mannen, Slimme Vrouwen’, ‘Stratego voor Vrouwen’ en heel recent: ‘Vrouwen Bluffen Niet’. Gelukkig is Monic beschikbaar op de 15e december en is ze bereid gevonden een interactieve workshop van een uur te geven, waarin ze deelnemers bewust laat worden van de zakelijke verschillen tussen mannen en vrouwen en tegelijkertijd voorziet van tips en trucs en do’s en dont’s. Het resultaat is dat de aanwezige vrouwen zich nog beter bewust zijn van hun specifieke kwaliteiten en van de manieren om deze kwaliteiten nog beter te benutten.

Na de workshop neemt Monic plaats in een panel, aangevuld met Trijnie Faber, Directeur Instuut voor Communicatie, Media en IT van de Hanzehogeschool, Janneke Westerga, manager Softwarehuis van DUO, Anita van Nimwegen, Directeur Bedrijfsvoering Caparis en Liane Duit, HRTech Bossers en Cnossen. Onder leiding van Carine Joosse, CIO en directeur Informatisering bij de Hanzehogeschool, zal dit panel haar ervaringen delen en vragen beantwoorden vanuit het publiek.

Ontspanning
Natuurlijk is er tussen de bedrijven door ook ruimte voor ontspanning. Wat te denken van Dress to Impress: een korte modeshow met leuke kleding van het Friese merk ByOni. Comfortabele kleding die in een handomdraai kan worden omgetoverd in een wat meer zakelijke outfit.

Na de modeshow is het tijd om te netwerken. Om op gang te komen een paar speed dates en daarna gewoon lekker zelf contacten. Er lopen ook nog een paar fotografen rond die graag bereid zijn de dames op de foto te zetten voor een nieuwe foto op LinkedIn.

In de Van Doorenveste op de Zernike Campus is ruimte voor 150 vrouwen. Natuurlijk gaan we voor een volle bak, dus ben je in de ICT/Informatievoorziening werkzaam bij één van de Samenwerking Noord-leden of volg je een ICT-gerelateerde studie? Meld je dan nu aan via de eventpagina van Samenwerking Noord!