‘Het is een hardnekkig misverstand dat ICT alleen voor mannen interessant is’

Op vrijdag 15 december vindt in de Van Doorenveste van de Hanzehogeschool Groningen het congres ‘Vrouwen in de ICT’ plaats. Alle vrouwelijke medewerkers van de Samenwerking Noord-partners én alle vrouwelijk ICT-studenten zijn van harte welkom bij dit unieke event. ‘De ICT wereld wordt nog steeds gedomineerd door mannen. Maar het is een groot misverstand dat die wereld alleen maar interessant zou zijn voor mannen: het tegendeel is het geval. Steeds meer vrouwen blijken er een functie naar hun hart te vinden’, zegt Fred Hassert, voorzitter van Samenwerking Noord.

Eerder dit jaar stelde Hassert al dat het een goede zaak zou zijn wanneer Noordelijke bedrijven of Samenwerking Noord ook de komst van vrouwen naar de ICT sector zouden bevorderen. Hij stelde toen ook voor een congres over dit thema te organiseren. ‘Mooi dat het er op 15 december ook echt van komt. In de nieuwsbrief van Samenwering Noord zijn dit jaar ook enkele vrouwen uit de ICT sector aan het woord gekomen die onderstreepten dat de ICT sector veel functies kent die zeer aantrekkelijk zijn voor vrouwen, zoals Liane Duit (Bossers en Cnossen), Trijnie Faber, directeur Instituut voor Communicatie, Media & IT van de Hanzehogeschool en Marja Doedens (Goldmund Wyldebeast & Wunderliebe)’, aldus Fred Hassert.

Overigens begint er langzaam maar zeker meer belangstelling van vrouwen voor ICT. Steeds meer meisjes kiezen voor een technische opleiding en IT-organisaties zien steeds vaker in dat een vrouwelijke blik van grote toegevoegde waarde kan zijn. Om die ontwikkeling verder te stimuleren organiseren de Hanzehogeschool, DUO, Groningen Digital City en Samenwerking Noord op 15 december dus het event ‘Vrouwen in de ICT’.

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de eventpagina van Samenwerking Noord. Er is ruimte voor zo’n 100 vrouwen, dus wees er snel bij!